05 / 05 / 2024

kooperatiflerin birleştirilmesi

kooperatiflerin birleştirilmesi

Birleşme, devrolunan şirketin mal varlığı karşılığında, bir değişim oranına göre devralan şirketin paylarının, devrolunan şirketin ortaklarınca kendiliğinden iktisap edilmesiyle gerçekleşiyor. Peki kooperatiflerde birleşme nasıl olur?

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

İhlas Gayrimenkul'den ayrılma hakkı kullanımı açıklaması!

İhlas Gayrimenkul ve İhlas İnşaat ile birleştirilmesi işlemi neticesinde, ayrılma hakkının uygulanmasına karar verildi. 

Yeni Gimat GYO ile Anadolu Gayrimenkul birleşti!

Yeni Gimat GYO, Anadolu Gayrimenkul ile "devir alan" sıfatı ile kolaylaştırılmış şekilde birleştirilmesi işlemi neticesinde, ayrılma hakkının uygulanmamasına karar verildi. 

Yeni Gimat GYO ile Anadolu Gayrimenkul birleşiyor!

Yeni Gimat GYO'nun sermayesine yüzde 100 oranında iştirak etmiş bulunduğu 2 milyon TL sermayeli "Anadolu Gayrimenkul" ile bütün aktif ve pasifi ile birlikte "devir alan" sıfatı ile birleştirilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat edilmesine karar verildi.

Kahramanmaraş eski SSK binası yıkılıyor!

Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır SSK Hizmet binası olarak hizmet veren ve hastanelerin birleştirilmesi sonucu boş kalan eski SSK binası yıkılıyor.

Yeniden yapılandırmalarda ödeme tarihleri birleştirilsin önerisi!

TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada 6736 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanıyla 7020 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanının birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Torunlar GYO, TRN AVM A.Ş. ile birleşiyor!

Torunlar GYO, "TRN Alışveriş Merkezleri Yatırım ve Yönetim A.Ş." ile bütün aktif ve pasifi ile birlikte "devir alan" sıfatı ile birleştirilmesi işlemine ilişkin olarak bugün SPK'ya başvuru yaptı.

Düzce, Kuzey ve Güney Çevre Yolları ağı ile sarılıyor!

Düzce, Kuzey ve Güney Çevre Yolları ağı ile sarılıyor. İstanbul-Ankara arasındaki D-100 karayolu ve TEM otoyolu Düzce bölümüne yönelik çevre ve bağlantı yollarına ilişkin çalışmaların önemli bir kısmı ve bulvarların birleştirilmesi tamamlandı.

İzmir Bayraklı'nın 2 mahallesine yeni imar planı!

İzmir Bayraklı'nın Tepekule ve Çay mahalleleri için hazırlanan yeni imar planları Büyükşehir'den onay bekliyor. İmar planları bitişik nizamda 3 ve 4 kat olan yapılaşma hakkını, parsellerin birleştirilmesi şartıyla 7-10 kata çıkarıyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

Maltepeli muhtarlardan 4 yeni projeye onay!

Maltepeli muhtarlar, belediyenin Cevizli’ye şehir parkı, Fındıklı Mahallesi’ne kültür merkezi, Maltepe Meydanı’ndaki trafiğin yeraltına alınması ve Beşçeşmeler’le meydanın birleştirilmesi projelerine tam destek verdi.

Muhtarlardan Maltepe projelerine tam destek!

Maltepeli muhtarlar, belediyenin Cevizli’ye şehir parkı, Fındıklı Mahallesi’ne kültür merkezi, Maltepe Meydanı’ndaki trafiğin yeraltına alınması ve Beşçeşmeler’le meydanın birleştirilmesi projelerine tam destek verdi

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...

kooperatiflerin birleştirilmesi Haberi

kooperatiflerin birleştirilmesi

Kooperatiflerde birleşme!

Birleşme, devrolunan şirketin malvarlığı karşılığında, bir değişim oranına göre devralan şirketin paylarının, devrolunan şirketin ortaklarınca kendiliğinden iktisap edilmesiyle gerçekleşiyor. Birleşmede en az bir şirket tasfiyesiz sona eriyor. Birleşmeyle devralan şirket devrolunan şirketin malvarlığını bir bütün halinde devralmış oluyor.  


Kooperatifin dağılması veya diğer bir kooperatifle birleşmesi ve anasözleşmenin değiştirilmesi kararlarında fiilen kullanılan oyların 2/3 ü çoğunluğu gerekli oluyor. Anasözleşme, bu kararların alınması için oy çoğunluğu hakkında daha ağır hükümler koyabiliyor. 


Kooperatiflerde birleşme, dağılma ile de söz konusu olabiliyor. Kooperatiflerin birleşme suretiyle dağılması ile ilgili esaslar şu şekilde açıklanıyor:


Kooperatiflerin birleşme suretiyle dağılması: 

Madde 84 – Bir kooperatif bütün aktif ve pasifleriyle diğer bir kooperatif tarafından devralınmak suretiyle dağıldığı takdirde aşağıdaki hükümler uygulanır: 

1. Devralan kooperatifin yönetim kurulu, dağılan kooperatifin tasfiye hakkındaki hükümlere göre...