28 / 07 / 2024

kooperatiften çıkan üye ile hesaplaşma

kooperatiften çıkan üye ile hesaplaşma

Kooperatifte her ortağın kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Çıkma keyfiyetinin kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürmesi halinde ayrılmak istiyen ortağın, muhik bir tazminat ödenmesine dahi hüküm anasözleşmeye konulabiliyor. İşte kooperatiften çıka

Antalya Konyaaltı'nda 352 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkan daireyi görenler inanamadı: 'Otel satıyor sandım'

Tatilcilerin gözdesi Antalya Konyaaltı'nda 352 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkan daireyi görenler inanamadı. 8 oda 2 salon olarak tasarlanan konut denize sıfır konumda. 

Konut sektöründeki düzenlemeler kaosu artıracak!

Yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörünün kontrolden çıktığını dile getiren İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yeşiltaş, yüksek kiralara çözüm için öncelikle kayıt dışılığın önlenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Başkanlara yeşil pasaport müjdesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 365 oda ve borsa başkanına yeşil pasaport müjdesi verdi. 

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz deprem bölgesini kalkındırma için başlatılan açıklamaları açıkladı. Bu kapsamda deprem bölgesi için 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek. İşte detaylar.

Milli Emlak'tan Haziran 2023 müjdesi geldi! 5 bin TL'ye satışa çıkan bu araziyi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan Haziran 2023 müjdesi geldi... 5 bin TL'ye satışa çıkan bu araziyi sakın kaçırmayın...

Esnaflara 250 bin TL'ye kadar 12 ay ödemesiz kredi müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Bu yıl sonuna kadar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan "Hayata Dönüş Kredisi" kapsamında, esnaf ve sanatkarlara kredi müjdesi geldi. Esnaflara 250 bin TL'ye kadar 12 ay ödemesiz kredi paketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Bu yıl sonuna kadar...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

FED Başkanı Powell'dan flaş açıklama! Enflasyonu yüzde 2'ye düşürmekte kararlı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Asgari ücrete Temmuz zammı için yeşil ışık geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete Temmuz zammı için yeşil ışık geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'ye 550 yeni konut müjdesi!

Rize'deki sel felaketiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'ye 550 yeni konut müjdesi verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'ye millet bahçesi müjdesi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz." dedi. Erdoğan KKTC'ye millet bahçesi müjdesi de verdi...

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

kooperatiften çıkan üye ile hesaplaşma Haberi

kooperatiften çıkan üye ile hesaplaşma

Kooperatiften çıkan ortakla hesaplaşma süreci!

Kooperatifler Kanunu gereğince; Her ortağın kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Çıkma keyfiyetinin kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürmesi halinde ayrılmak istiyen ortağın, muhik bir tazminat ödenmesine dahi hüküm anasözleşmeye konulabiliyor.


Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden haber verilerek yapılır. Anasözleşmede daha kısa bir süre belirtilip hesap senesi içinde çıkışa müsaade edilebilir. Peki, kooperatiften çıkan ortakla hesaplaşma süreci nasıl olur?


Kooperatiften çıkan veya çıkarılan ortakların kendilerinin yahut mirasçılarının kooperatif varlığı üzerinde hakları olup olmadığı ve bu hakların nelerden ibaret bulunduğu anasözleşmede gösterilir. Bu haklar, yedek akçeler hariç olmak üzere, ortağın ayrıldığı yıl bilançosuna göre hesaplanır.

Kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürecek nitelikteki iade ve ödemeler, anasözleşmede daha kısa bir süre tespit edilmiş olsa bile genel kurulca üç...