27 / 04 / 2024

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...



Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde tartışılacak. 

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

1. Yakın bir süre sonra gerçekleşecek olan "Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 - SIFIRIN İNŞASI"nın gündemi ve zirvede konuşulacak konularla ilgili neler söylemek istersiniz? 

-Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın destekleriyle 7 Kasım 2022 tarihinde Swissotel The Bosphorus, İstanbul’da gerçekleştireceğimiz zirvemizde; gayrimenkul sektöründeki sürdürülebilirliğin hepimiz için önemini ve aciliyetini çok daha yüksek sesle duyururken, ortaya çıkan fırsatları vurgulamayı hedefliyoruz.

Bu yıl 5.'sini gerçekleştireceğimiz ve ‘’Sıfırın İnşası’’ ana temasıyla düzenleyeceğimiz zirvemizde "Binaların Geleceği, Sürdürülebilir Finansman, Karbonsuzlaştırma Hedefleri ve Döngüsel Ekonomi " gibi sektörde önem arz eden konular ele alınacak. Türkiye ve dünyadan önemli isimlerin katılacağı panellerimizde alanlarında uzman 40’a yakın konuşmacı, dünya gündemini kapsayan 5 özel konu, 100’e yakın kurum ve kuruluşun yanında toplam 450’ye yakın katılımcıyla birlikte ses getirecek bir organizasyon gerçekleştireceğiz.

‘’Binalarımızın Geleceği’’ başlığı ile düzenleyeceğimiz ilk panelimizde; gelecekte yaşanabilir bir çevre ve insana yakışır yaşam alanları oluşturmak hedefiyle zirvenin ana temasını belirlediğimiz ‘’Sıfırın İnşası’’ ve sürdürülebilirliği oluşturacak en önemli gelişme olan yeşil bina sistemleri hakkında konuşulacak. Bu noktada Türkiye'de ulusal ve yerel düzeyde enerji verimli, çevre dostu bina ve yerleşme uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ( YeS-TR) ve Türkiye’de yeşil bina sistemlerinin yol alması için atılması gereken adımlar konuşulacak.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

‘’Dönüşümün Kaynağı Nerde?’’ adlı ikinci panelimizde özellikle inşaat sektöründe yeşil binalara finansal bakış açısı, finans sektörünün inşaat sektörünü nasıl gördüğü ve yeşil binalara ilişkin oluşturulan finansal paketlerin yanında ‘’Sertifika sistemleri mi yoksa sadece enerji verimli olması mı finans açısından önemlidir? Yeşil binaların Türkiye de artması için finans sektörünün görüşü nedir? ‘’ gibi soruların yanıtları aranacak. 
Üçüncü panelimiz olan ‘’Yaşanabilir Binalar’’da; sıfır enerjili binalar, sıfır karbonlu binalar, yeşil bina sistemlerinde mimari yaklaşımlar, bu binaların inşası ve kullanım yönetimi konularını ele alacak. 
Uluslararası stratejilerin Türkiye'de uygulanmasına yönelik imkân ve engelleri tartışacağımız ‘’ Karbonsuzlaştırma Ama Nasıl? ’’ adlı panelimizde binalarda enerji verimliliğin artışı ve fosil yakıtların kullanımının azaltılması konusunda yasal ve teknolojik açılardan nerede olduğumuzu ve yenilenebilir enerjinin üretiminin yanında Türkiye'nin durumunu tartışacağız. 

Son panelimiz olan ‘’Malzeme & Kaynaklar’’da ise Yeşil Bina sektöründe özellikle yeşil malzemenin net tanımı ve yaklaşımı paylaşılırken, Türkiye ve Avrupa’dan benzer ve farklı bakış açıları değerlendirilecek.


Geri Dön