02 / 05 / 2024

Melikgazi Köşk Mahallesi'ne konut ve yeşil alan miktarı artacak!

Melikgazi Köşk Mahallesi'ne konut ve yeşil alan miktarı artacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Köşk mahallesinde gerçekleştirilecek üçlü çalışma ile hem konut alanı kazanılacağını hem yeşil alan miktarının artacağını hem de güvenli ve seri ulaşım için yol düzenlemesi yapılacağını söyledi.



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memcluh Büyükkılıç, Köşk mahallesinde gerçekleştirilecek üçlü çalışma ile hem konut alanı kazanılacağını hem yeşil alan miktarının artacağını hem de güvenli ve seri ulaşım için yol düzenlemesi yapılacağını söyledi. 


Köşk Mahallesi'nde mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan alanda ulaşımın daha güvenli ve seri olabilmesi için imar planında değişiklik ön görüldüğünü ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Köşk Mahallesi Kentsel dönüşümün başarı ile uygulandığı ve alt yapı dahil hiçbir sorunu olmayan şehrimizin en gözde semtlerinden biridir. Bu semtte büyüyen ve gelişen bölge olduğundan mülkiyeti hazineye ait alanda Meclis kararı ile yeni bir çalışma yapıldı. Buna göre konut alanları daha geniş yeşil alanlar içinde modern yapı olarak yükselirken daha seri ve güvenli ulaşım ağı için planlama yapıldı. Belediye olarak trafik akışının gelişen ve büyüyen şartlara göre yeniden düzenlenmesi Köşk Mahallesinde konut ve yeşil alan ile yol çalışması gerekmektedir. Güvenli ve seri bir trafik akışı için yeni bir kavşak ve yol düzenleme çalışması yapılacaktır. 


Bu değişiklik ile dengeli ve seri bir ulaşım ağı kurulmak istenmiştir. Yol güzergâhlarının öncelikle güvenli ve seri olması planlanmış ve buna göre imar planında değişiklik yapılmıştır. 

Şehrimize hayırlı olsun."


Kayseri Anadolu Haber



Geri Dön