01 / 05 / 2024

Bursa'da düzenlenmiş yeşil alan miktarı ikiye katlanıyor!

Bursa'da düzenlenmiş yeşil alan miktarı ikiye katlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yavuzselim, Eğitim, Zafer, 152 Evler ve Sağlık Parkı’nın ardından çalışmalarını hızlandırdığı 300 bin metrekarelik Vakıf Kent Parkı ile Yıldırım’daki kişi başına düşen ‘düzenlenmiş yeşil alan’ miktarını ikiye katlıyor



Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi amacıyla kent merkezindeki kişi başına düşen ‘düzenlenmiş yeşil alan’ miktarını artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu dönem kente kazandırılan yaklaşık 2 milyon metrekarelik yeşil alan çalışmalarına 300 bin metrekarelik Vakıf Kent Parkı’nı da ekliyor. Bursaspor’un Vakıfköy’deki tesislerinin hemen karşısında bulunan alanda zemin düzenleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Yıldırım nefes alacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle yoğun yapılaşmanın olduğu tüm bölgelerde yeşil alan ve park düzenleme çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, Yıldırım’da da ‘düzenlenmiş yeşil alanların’ yetersiz olduğunu söyledi. Yıldırım’da bugüne kadar hayata geçirdikleri Yavuzselim, Eğitim, Zafer, 152 Evler, Sağlık Parkı ve çalışmaları devam eden Vakıf Kent Parkı ile mevcut düzenlenmiş yeşil alan miktarının ikiye katlandığını ifade eden Başkan Altepe, “Sadece 300 bin metrekarelik Vakıf Kent Parkı’nı düşündüğümüzde, nüfusa göre kişi başına yarım metrekare yeşil alan kazandırmış oluyoruz. Zemin düzenlemesi tamamlanan bölgeye önümüzdeki günlerde büyük ağaçları da nakil etmeye başlayacağız. Kent mobilyaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, göleti, piknik alanları ile burası yaz aylarında Yıldırımlıların nefes aldığı önemli bir buluşma noktası olacak” diye konuştu.

İnceleme sırasında Başkan Altepe’ye eşlik eden Vakıf Mahallesi Muhtarı Cahit Ozan da mahalleye vizyon katacak proje için Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön