16 / 05 / 2024

köprü otoyol yapımı

köprü otoyol yapımı

Bir taraftan iş makinelerinin finansal kiralama modeliyle alımında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 1'e inmesi, bir taraftan köprü, otoyol ve metro inşaatları leasing sektörüne moral verdi...

2023 köprü ücretleri arttı mı? Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? 

Geçtiğimiz hafta cuma günü alınan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV dilimi yüzde 20'ye yükseltilmişti. Bu kapsamda birçok kalemde fiyatlar peş peşe güncellenirken köprü ve otoyol ücretlerinin fiyatı da arttı.

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı önümüzdeki hafta idrak edilecek. Peki “Ramazan Bayramı’nda otoyol ve köprüler bedava mı? Bayramda otoyollar ücretsiz mi?” İşte tüm soruların yanıtı!

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.

Depremde ruhsatlı binalardaki yıkım yapım ve denetim hatalarını işaret ediyor! 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, imarlı bölgelerdeki ruhsatlı binalarda meydana gelen yıkımların, yapım ve ruhsatlandırma aşamalarında hataları işaret ettiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Maltepe'de Seval Karaçeper tarafından kuruldu.

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Köprü Global Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Köprü Global Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Habil Yazıcı tarafından kuruldu.

Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Köprüye yapılan yüzde 14 zam sonrasında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 103 liradan 117 liraya kadar ulaştı. Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Bozüyük'te yapımı devam eden hızlı tren hattı mecliste!

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapımı devam eden hızlı tren hattında gerçekleşen kaza ve inşaattaki eksikliklere dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin yapımına start verildi.

Kanal Edirne'deki köprülerin yapımı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl hayata geçirileceğini müjdelediği Kanal Edirne projesinin büyük bir bölümü tamamlandı.

Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmaları yeniden başlıyor!

Yapım çalışmaları 3 yıl önce başlanan Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmalarına bir süre ara verilmişti. Çalışmalar 3 Eylül Pazartesi günü yeniden başlayacak..

köprü otoyol yapımı Haberi

köprü otoyol yapımı

Köprü-otoyol özelleştirmeleri ve metro inşaatları leasing sektörüne yaradı. Geçen yıl bazı iş gruplarında özellikle iş makinalarının leasing ile finansmanında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesi kiralama yoluyla finansman modelini şirketler açısından cazip hale getirdi. Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, Marmaray ve Metro inşaatları başta olmak üzere bazı alt yapı yatırımlarının son 5 yıldır durma noktasına gelen leasing işlemlerine doping etkisi yaptığını vurgulayarak sektörün bu yıl yüzde 15-20 oranında büyüyeceğini öngördü.


Özellikle yeni yatırımlarda tercih edilen finansman modeli olan leasing sektöründe 27 Aralık 2011'de yapılan yeni KDV düzenlemesi, KDV'si yüzde 18'den yüzde 1'e indirilen mal gruplarında işlem hacimlerini ciddi miktarda arttırdı. Geçen yıl Bakanlar Kurulu 27 Aralık tarihli kararname ile üretimde kullanılan makinelerle sınırlı olmak üzere uygulanan KDV'yi yüzde 18'den...