28 / 04 / 2024

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Geleneksel Büyükelçiler İftarı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada bir araya geldikleri iftar sofrasının, her şeyden önce bir muhabbet ve kardeşlik sofrası olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ırkçılık, ayrımcılık, yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı gibi akımların veba gibi yayıldığı bir dönemde, bu sofraların öneminin daha iyi anlaşıldığına değindi.

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazanın, gönülleri yumuşatan, kalpleri birbirine yaklaştıran manevi iklimine daha fazla ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini söyledi.

Ramazan ayının ülkelerle beraber tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sene 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sebebiyle ramazanın buruk karşılandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde ve ardından yaşanan sel felaketlerinde 50 binin üzerinde kişinin yaşamını yitirdiğini ve bunların acısının yüreklerde hissedildiğini belirterek, "Hepsine bir defa daha Allah'tan rahmet diliyorum. Aralarında sizlerin vatandaşlarının da olduğu müteveffa tüm misafirlerimiz için sabır ve başsağlığı dileklerimi tekrarlıyorum." diye konuştu.


Geri Dön