13 / 05 / 2024

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.



Depremin ilk gününden itibaren devlet-millet el ele, tüm kurum ve imkanlarla kararlı bir mücadele yürüttüklerine de değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Milletçe içinde olduğumuz bu zor günlerde dost ve kardeş ülkelerin güçlü desteğini yanımızda görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Uluslararası yardım çağrımıza toplamda 90 ülke, 11 bin 320 personel ile bilfiil destek verdi. Arama kurtarma ekipleriniz, yüzlerce vatandaşın enkaz altından çıkarılmasına yardımcı oldu. Bölgede kurmuş olduğumuz sahra hastaneleri, yaralılarımızın tedavisine katkıda bulundu." dedi.

"Zaferin ayak seslerini duyuyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat'tan bu yana deprem bölgesindeki illerin hepsini birkaç kez ziyaret ettiğini anımsatarak, "Cumhur İttifakı olarak beraberce dolaştık. Gittiğim illerin tamamında, aziz milletimizin metanetine, hayata yeniden başlama kararlılığına gerçekten hayran kaldım. Depremin yıktığı şehirlerimiz, eskisinden daha güçlü bir şekilde tekrar ayağa kalkmak için adeta sabırsızlanıyor. Devlet kurumları, belediyesi, sivil toplumu, gönüllüsüyle birlikte 85 milyon olarak yaralarımızı hızla sarıyoruz." dedi.

Yaptığı açıklamada hasar tespit çalışmalarının neticelenmek üzere olduğunu, enkaz kaldırma faaliyetlerinin süratle sürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çadırların yerini konteyner kentler ve prefabrik yapılar alıyor. Konteynerlerin sayısını en kısa sürede 100 bine çıkartacağız. Bir taraftan da geçici barınma alanlarını tamamlarken, diğer yandan kalıcı konutların inşasına geçiyoruz. Dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı. Bunlardan 40 bin 761'inin temelini attık. Bu sayılar her gün yukarı yönlü güncelleniyor." dedi.

Deprem bölgesinde, ilk bir sene içerisinde de 319 bin konut ve köy evi olmak üzere toplam 650 bin konut inşasını planladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar vatandaşına verdiği tüm sözleri tutan bir hükümet olarak, Allah'ın izniyle bunu da başaracağız." dedi.

Deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? 4 Nisan 2023 deprem listesi!

Naci Görür’den iş dünyasının yüreğini ağzına getiren açıklama!

İstanbul için deprem uzmanından korkutan açıklama: Faylar ölü değil, hareket ediyor!


Geri Dön