29 / 04 / 2024

Naci Görür’den iş dünyasının yüreğini ağzına getiren açıklama!

Naci Görür’den iş dünyasının yüreğini ağzına getiren açıklama!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Deprem Araştırma Komisyonu’nun bugünkü toplantısına katılan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, çarpıcı açıklamalar yaptı ve “Deprem ekonominin çarklarını durdurur” ifadesini kullandı.



7 yıl içerisinde olma ihtimali yüzde 65 olan büyük marmara depremi TBMM’nin de gündemine geldi. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 50 binden fazla vatandaşımızın vefat etmesi Meclis’in deprem konusundaki hassasiyetini de artırdı.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Marmara Denizi’nde olması beklenen ve İstanbul’u ağır şekilde etkilemesi beklenen deprem konusunda uzmanlardan bilgi almaya başladı. Bugün yapılan toplantıya katılan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür olası depremin ekonomi üzerinde yaratacağı olumsuz etkiler konusunda uyarılarda bulundu. Komisyon toplantısına çevrimiçi bağlanan Görür, şunları söyledi:

Naci Görür’den iş dünyasının yüreğini ağzına getiren açıklama!

FAYLARI TARTIŞMANIN FAYDASI YOK

“Deprem ülkemizin bir gerçeği ve bunu kabul etmek zorundayız. Greksiz fay tartışmaları yapmak anlamsız. Bunları bilim insanları yapmalı. Deprem olduğunda onbinlerce insanımızı saniyeler, dakikalar içerisinde kaybedebiliriz. Gerçek olan bu. Odaklanmamaız gereken konu da depremin ne zaman ve hangi büyüklükte olacağı değil.”

Depremin dirençli kentleri yıkamayacağını belirten Görür şöyle devam etti: “Binalar sağlamsa yıkılmaz. Ölenler tesadüfen ölür. Komisyonun sağlam bina konusuna odaklanması gerekli. Kenti yönetenlerin depreme ait bilgi birikimi olması lazım. Tehlike yönetimi, kenti depreme hazırlama, afet yönetimi gibi konularda vali ve belediye başkanının eğitilmesi şart. Yönetimin elinde bir kılavuz olmalıdır. İstanbul dışında mikro bölgeleme yapılan yer yok. İmara açılacak yerde zemin sıvılaşması var mı bunu belediye başkanının bilmesi lazım.”

 


Geri Dön