27 / 04 / 2024

İSGİD'den iş dünyasının önünü açacak çalışma!

İSGİD'den iş dünyasının önünü açacak çalışma!

İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD), İstanbul Sanayi Odası (İSO)Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSGİD üyeleri, Bahçıvan’a yatırım alanında iş dünyasının önünü açacak çalışmaları sundu....




İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Erdal Bahçıvan’ı makamında ziyaret ederek kutladı ve yeni görevinde başarılar diledi.


Genç  Girişimciler Kurulu’nun faaliyetleri ve geleceğe yönelik projelerinin de ele alındığı ziyarette; İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı’nın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kemal Karabel, Bora Yıldız, Sami Akbülbül, Meltem Turan, Erkan Özber, Erdoğan Yıldırım, Murat Peker, Mesut Üzüm, Begüm Özdoğularlı, Genel Koordinatör Miray Koç, Proje Koordinatörü Fulya Zora da hazır bulundu.


GENÇLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, genç yöneticilerin ve yatırımcıların olduğu İSGİD’i yakından tanımaktan mutlu olduğunu belirtti. Bahçıvan, “Türkiye olarak en büyük sermayemiz genç nüfusumuz. Bu avantajı üretim ve sürdürülebilirlik olarak değere çevirmeliyiz” dedi. Bahçıvan, tüketimden değil üretimden keyif alan genç neslin yaratılmasının ekonomik kalkınma üzerinde pozitif etkileri olacağını ekledi.


Türkiye’nin 2023 ekonomik hedeflerine ulaşması için ortalama yıllık büyümenin %6-7’ler seviyesinde olması gerektiğini altını çizen Bahçıvan, büyümenin Türkiye’de tüketime dayalı olduğunu, bunun da cari açığı artırdığını belirtti. Bahçıvan “cari açık – büyüme” ilişkisinin sarmal şekilde sürdüğünü dile getirdi.


‘YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZMAK ŞART’


Son 10 yılda finansal istikrar için uygulanan politikaların başarılı olduğunu hatırlatan Bahçıvan, gelişimin devam edebilmesi için “yeni bir başarı hikayesi yazmanın şart olduğunu” vurguladı. Bahçıvan mevcut finansal istikrarın üretim toplumuna dönüşmek için iyi bir fırsat olduğunun da altını çizdi.


Sözlerine Almanya örneği ile devam eden Bahçıvan, Avrupa’daki krizlere ve Euro’nun değer kaybetmesine rağmen Almanya’nın krizde büyük darbe almadığını ve Almanya’nın bu gücünün üreten bir sanayi toplumu olmalarından geldiği tespitinde bulundu. Bahçıvan, Türkiye’nin de teknoloji ve marka üreten bir sanayi toplumu olması gerekliliğini dile getirdi.


İSGİD’DEN İŞ DÜNYASININ ÖNÜNÜ AÇACAK HAZIRLIK


Bahçıvan sözlerine destek veren İSGİD Başkanı İnanç Kabadayı da sanayinin ekonominin lokomotifi olduğunu, tüketime değil üretime yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Genç ve yeni girişimcilerin önünün açılması için sanayi yatırımlarının teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Kabadayı, İSGİD olarak sanayicinin ve üreticinin önünü açacak, süreci hızlandıracak birçok proje geliştirdikleri bilgisini verdi. Kabadayı bu alanda gençlere de büyük görev düştüğünü belirtti.


SİYASETÇİ-İŞADAMI-PROFESYONEL-BÜROKRAT DÖRTLEMESİ


İSGİD Üyeleri’nin sanayicilerin çektiği sıkıntılar ve üzerlerindeki yükün ağırlığı tespitlerine hak veren Bahçıvan, bu nedenlerden ötürü yapılan yatırımların sürekli değer kaybettiğini belirtti. Bahçıvan bu durumun üreticinin, yeni yatırımlar konusundaki şevkini kırdığını üzerine bir de yabancı yatırımcı rekabeti eklenince sanayicinin olumsuz etkilediğini aktardı.


Sanayicinin korunması gerekliliğine dikkat çeken İSO Başkanı, tüm bu zor koşullara rağmen sanayicinin üretmekten keyif aldığı için yatırıma devam ettiğini ve bu özelliğin korunması gereken önemli bir algı olduğunu söyledi.


Bir yatırımın hayata geçirilmesinde siyasetçi, işadamı, profesyonel ve bürokratın önemli rol oynadığını belirten Bahçıvan, siyasetçi, işadamı, profesyonelin başarısız olması halinde Türk sanayisinin zarar göreceğini ve bu konuda hassas olduklarını belirtti.


Yatırımların başarıya ulaşmasında 4. Paydaş bürokratın performans değerlendirmesine tabi olmamasının, yatırımın sonuçlarına ilişkin bir bağlılık hissetmesinin ekonomik büyümeyi sekteye uğrattığının da altını çizdi.


Ziyaret İSGİD Başkanı İnanç Kabadayı’nın İSO Başkanı  Erdal Bahçıvan’a plaket takdimi ile sona erdi.



Geri Dön