28 / 04 / 2024

Türk Barter iş dünyasını bir araya getirdi!

Türk Barter iş dünyasını bir araya getirdi!

Türk Barter, Barter Club geleneksel iftar yemeğiyle iş dünyasını bir araya getirdi



4000 üyesi ile Barter ortak pazarında Türkiye'de ve Avrupa'da lider olan Türk Barter, Barter'ı ticari hayatında kullanan sanayici, işadamı ve Türk Barter üyesi yöneticileri "Barter Club" geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Barter sektörünün lideri ve öncüsü Türk Barter, Barter Club Geleneksel İş Toplantısı'nı sanayici, işadamı ve üye kuruluş yöneticileriyle İstanbul Marriot Otel'de bir araya getirdi. Toplantının Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı verilen geleneksel iftar yemeğinin bu yılki onur konuğu Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdulhamid Han'ın torunu Şehzade Harun Osmanoğlu oldu.

Türk Barter'ın üyelerini bir araya getirerek, tanışmalarını ve aralarında farklı iş potansiyeli geliştirebilmelerini sağlamak amacı ile düzenlediği Barter Club İş Toplantıları'nın on dördüncüsü "Geleneksel İftar Yemeği" kapsamında yaklaşık yüz elli işadamının katılımıyla gerçekleşti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı Ramazan ayıyla ilgili konuşma yaptı.

Barter Club, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri güçlendiriyor

Türk Barter dünyada örnek gösterilen 2009 yılı yeniliklerini paylaşırken, ülkemizde de şirketlerin bu yenilikleri uygulayarak ticari güçlenmelerini sağlamak ve ülke ekonomisine kazandırmak olduğunu belirtti. Sık sık bir araya gelerek, Barter Club toplantılarıyla sosyal ve kültürel ilişkileri geliştireceklerini ve görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek, "Türk Barter başladığı ilk günden itibaren sektörün gelişmesi için ilkleri ve yenilikleri gerçekleştirme çalışmalarına bu yılda devam etti. 2009 yılı Türk Barter'ın hızla geliştiği bir dönem oldu. Her geçen gün artan kaliteli üye sayısı, başarıları ve uluslararası saygınlığı ile Türk Barter'ın önemi hissedilmektedir. Öncelikle bu çalışmalarımızın sonucu olarak Dünya Barter ticaretinin oscarı "Hall Of Fame" büyük ödülünü aldık. 15 yıldır sigorta sektöründe faaliyet gösteren Barter Sigorta, Hazine Müşteşarlığı onay ve kararı ile `Sigorta Brokerliği' belgesini aldı. Gerek yurtiçi ve yurtdışı konaklama hizmetleri ve gerekse kongre turizmine dönük faaliyetleriyle Türk Barter üyelerine daha anlamlı bir hizmet sunmak amacıyla "Turizm Bank Seyahat Acentesi"ni hayata geçirdik. Üyelerimizin reklam harcamalarıyla birlikte satın alma yaptıkları tanıtım hizmetlerini nakit ödeme yapmadan alabilmelerini sağlamak amacıyla "Altın Medya" şirketimizin medyadaki rolünü güçlendirdik.

Şimşek: "Bu günlerde daha fazla işbirliği içerisinde olmalıyız".

Sektörlerin birçoğunda stok fazlalığı ve daralmanın yaşandığına değinen Şimşek, "Alternatif finans ve ticaret modeli Barter'la yaşanan ekonomik durgunluğun daha az kayıpla atlatılmasını sağlamak istiyoruz. Bir durgunluğun yaşandığı bu günlerde daha fazla iş birliği içerisinde olmalıyız. Ülkemiz ve iş dünyamızın bugün buna daha fazla ihtiyacı var. Yapılacak iş birlikleri ile ileriye bakarak, emin adımlarla kol kola yürümeliyiz. İş dünyasındaki ekonomik bütünlüğü sağlamasının yanı sıra Barter Club'ın yapısında da değişikliklere giderek etkin bir Sivil Toplum Kuruluşu rolü üstlenmesini sağlayacağız" şeklinde dile getirdi.


Geri Dön