18 / 07 / 2024

köprülere nem alma sistemi

köprülere nem alma sistemi

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine, halatların çürümesini önleyecek nem alma sistemi kurulacak

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılın başında 2023 yılında otoyol ve köprülere zam yapılmayacağını kaydetmişti. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada bugün ücretlere zam yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Köprü geçişlerinde yeni dönem!

İstanbul'da 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak zamlı fiyatlarla beraber köprülerde, her iki yönde de geçiş ücreti alınacak. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Köprüye yapılan yüzde 14 zam sonrasında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 103 liradan 117 liraya kadar ulaştı. Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında yüzde 20 ilerleme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, inşaatında yüzde 20 ilerleme sağlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımında biyoçeşitliliğe özel önem verdiklerini belirtti.

Köprülere entegre 14 yeni dijital OSB kuruluyor!

Endüstriyel dönüşüm hamlesinin ayrıntıları netleşti. Osmangazi ve Çanakkale 1915 köprüleriyle entegre olacak 14 yeni dijital OSB kurulacak. Yeni OSB'lerde 10 bin KOBİ yer alacak.

Kastamonu Taşköprü otobüs terminaline kavuşuyor!

Taşköprü Belediyesi, ilçe için önem arz eden projeleri tek tek hayata geçirmeye son sürat devam ediyor. Belediye Cuma pazarı yanında bulunan giysi pazarının olduğu alanda modern şehirlerarası otobüs terminali binası için ihaleye çıktı.

Artvin'deki asma ve taş köprüler TBMM'de konu oldu!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de bulunan asma ve taş köprülere ilişkin olarak Başbakan Yıldırım'a 5 soru sordu..

İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı'ndaki köprülü kavşak açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde inşa edilen köprülü kavşağın ilk geçiş ve hizmete alma törenine katıldı.

Tarihi köprülere LED ve kamera sistemleri yerleştirilecek!

Hırsızların gazabına uğrayan Mimar Sinan’ın, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Silivri’deki köprüleri teknolojik LED sistemiyle yeniden aydınlatılacak. Ayrıca tarihi köprülere kamera sistemi de yerleştirilecek.

Antalya Köprülü Kanyon yolu asfaltlandı!

Büyükşehir Belediyesi, turizm için büyük önem taşıyan Köprülü Kanyon Milli Parkı’na ulaşımı sağlayan 35 kilometrelik grup yolunu asfaltlayarak, modernize ediyor.

Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabliyesini Cumhurbaşkanı yerleştirecek!

Körfez Geçiş Köprüsü, Türkiye ekonomisine itici güç olacak. Köprünün kritik önem taşıdığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun 27 milyar liralık bir ekonomik faaliyeti tetiklemesi bekleniyor.

Tuna Nehri'nin 3. köprülere ihtiyacı var!

KPMG’nin Romanya Başkanı Toader:"Tuna Nehri de az köprüye sahip ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi bir köprüye ihtiyaç var. Romanyalılar, Türkiye'ye olan turistik ilgilerini kaybetmedi" dedi.

köprülere nem alma sistemi Haberi

köprülere nem alma sistemi

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Amerikan Parsons firmasının, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri Bakım, Onarım ve Yapısal Takviye Projesi askı halat değişim çalışmaları kapsamında yürüttüğü tasarım, mühendislik ve müşavirlik hizmetleri 26 Nisan'da tamamlanacak.


Çalışmalar kapsamında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki ana halatlara ve ankraj bloklarına, Japonya'da da kullanılan son teknoloji ürünü nem alma sistemi kurulacak. Sistemle kuru hava verilecek halatların çürümesi...