03 / 05 / 2024

Körfez Köprüsü 2 yakayı birleştirdi

Körfez Köprüsü 2 yakayı birleştirdi

İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı geçici yürüyüş bantları da döşenmeye başlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

1915 Çanakkale Köprüsü için 2.5 milyar Euro’luk ihale!

Dünyanın sayılı asma köprülerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü  2.5 milyar Euro’ya ihale edildi. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, projeyle ilgili ‘Bu köprü, bir mühendis olarak hayatımın hayalidir’ dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın en uzunu olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü "2 bin 23 metre orta açıklığa sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.'' dedi.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 2 ay içinde açılacak!

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün 2 ay içinde tamamlanacağını bildirdi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü GÖKTÜRK-2 ile görüntülendi!

İzmit'teki Körfez Geçişi Asma Köprüsü, GÖKTÜRK-2 uydusunca görüntülendi. "Haftanın fotoğrafı" başlığı altında yayımlanan görüntüde, inşaatı devam eden Körfez Geçişi Asma Köprüsü yer aldı.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü'nün onarımı 2 yıl sürecek!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan tarihi Birecik Köprüsü 2 yıl sürebilecek bakıma alındı. Birecik'te 1955 yılında yapılan Birecik Köpriisli'nde bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

Körfez Geçiş Köprüsü Avrupa'nın 2. büyük köprüsü olacak!

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Konuşan Ekonomi programına katıldı. Becan konuşmasında "Körfez Geçiş Köprüsü Avrupa'nın 2. büyük köprüsü olacak." dedi. İşte Becan'ın konuşmasından bazı kesitler..

İzmit Körfez Köprüsü'nde tabliye işlemi Mart ayında bitecek!

2 bin 682 metrelik İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde ilk tabliye bugün yerleştiriliyor. Tabliye işlemi martta sona erecek. Köprü dünyanın en büyük asma köprüleri arasında 4'üncü olarak yer alıyor

Körfez Geçiş Köprüsü emlak fiyatlarını artırdı!

2016'nın Mart ayında evreye alınacak olan Körfez Geçiş Köprüsü, çevre illerdeki emlak fiyatlarını 2 kez artırdı, mal sahipleri ve yatırımcı bayram etti.

Naturalm Çiftlik Evleri, Körfez Geçiş Köprüsü'nden olumlu etkilendi!

Kocaeli'de hayata geçirilen tek nitelikli ve markalı konut projesi Naturalm Çiftlik Evleri’ni inşa eden ALM İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal ALIM; Körfez Köprüsü’nün son bir yıl içinde bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını 2 ila 3 katına çıkardığını belirtti

DOKA'dan Körfez Geçiş Köprüsü için özel çözüm!

İnşaat kalıbı sektörünün önemli şirketlerinden Doka'nın, 2016'nın başında açılması planlanan ve dünyanın en uzun ikinci köprüsü özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ne özel çözümler sunduğunu açıkladı.

Körfez Köprüsü'nde sıra ana kablolara geldi!

Körfez Köprüsü’nde bayramdan sonra en önemli aşamalardan birine geçiliyor. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndü her iki yöndeki yolların asfaltlanması da tamamlandı.

Körfez Köprüsü 2 yakayı birleştirdi Haberi

Körfez Köprüsü 2 yakayı birleştirdi

Körfez Köprüsü'nde mühendis ve işçilerin çalışacağı geçici yürüyüş yolu montajı başladı.


İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı geçici yürüyüş bantları da döşenmeye başlandı. Yarıdan fazlası tamamlanan yürüyüş bandı ile iki yaka arasındaki birleşme belirgin olarak ortaya çıktı.


Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki Dil Burnu ile Yalova'nın Altınova İlçesi'ndeki Hersek Burnu arasında yaptırılan köprü ayakları arasında, üzerinden araçların geçeceği tabliyeleri taşıyacak ana kabloların montajında kullanılacak kılavuz kabloların çekimine Ocak ayında başlandı. Çalışmalar, bölgeyi etkileyen şiddetli fırtına ve kar yağışı nedeniyle zaman zaman aksadı. Programda kısa gecikme olmasına rağmen, bu işi yapacak mühendis ve işçilerin yürüyeceği geçici yürüyüş bandının bir bölümü tamamlandı. İki yaka arasındaki birleşme ilk kez belirgin...