04 / 05 / 2024

körfez köprüsü ulaşım

körfez köprüsü ulaşım

Zaman'ın haberine göre; İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Körfez Köprüsü'nün geçiş ücretine daha açılmadan 2 kat zam geldi.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında yeni gelişme!

18 Mart 2022'de açılacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak köprüye ulaşımın sağlanacağı bağlantı yoluna ses bariyeri inşa edildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü ulaşıma nefes aldıracak!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, köprünün bağlantı tünelleri için de çalışmalar aralıksız sürüyor. İşte Asya ve Avrupa yakası arasında ulaşıma nefes aldıracak projede son durum. 

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nden sonra, projenin teknik detaylarının bulunduğu bir tabloyu sosyal medya üzerinden paylaştı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde 294 metreye ulaşıldı!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Adım adım muhteşem projemiz tamamlanıyor" dedi ve köprü ayaklarında 294 metre yüksekliğe ulaşıldığını belirtti...

Yeni Kömürhan Köprüsü'nde birleşmeye 198 metre kaldı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin batı ve güneydeki kentlere ulaşımı açısından stratejik bir konuma sahip "Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu"nda fiziki gerçekleşme yüzde 90 oranına ulaştı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyeti meclis gündeminde!

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyetlerine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı. Okutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Çanakkale Köprüsü, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde açılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün yapımına başladıklarını söyledi. Arslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde hizmet vereceğini bildirdi.

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı!

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı. İhaleyi ocak ayında yapacaklarını açıklayan Ulaştırma Bakanı Arslan, “Japon, Çin ve Güney Koreli firmalar yatırımı bekliyor. İtalyan Astaldi de yakın takipte” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde klip çekildi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, pop müzik yorumcusu Edis'in yeni klibinde mekan olarak kullanıldı."Benim Ol" ve "Olmamış mı" isimli singlelarını 2015'te yayımlayan genç yorumcu, sözleri ve müziği kendisine ait yeni şarkısı "Dudak"ın klibini izleyiciyle buluşturdu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir mühendislik harikası!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Temurci, yarın açılışı yapılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü'nde çalışmalar tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan yeni Aksu Köprüsü yapım çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Körfez Köprüsü Türkiye'nin iftihar vesilesi sayılabilecek bir eser!

Gazeteci-Yazar Sami Özey, Bağcılar’da düzenlenen bir söyleşi programına katıldı. Özey '' Bursa’dan dönerken Körfez Köprüsü’nden geçiş yaptık. İzmit, Bursa, İstanbullulara ve hatta tüm Türkiye’ye iftihar vesilesi sayılabilecek bir eser.'' dedi.

körfez köprüsü ulaşım Haberi

körfez köprüsü ulaşım

Köprünün 2010'da temeli atılırken geçiş ücreti 35 dolar+KDV olarak açıklanmıştı. Kur o tarihte 1.43 iken 60 lira olan geçiş ücreti, bugün dolar 2.79 olunca ikiye katlandı. 2016'nın mart ayında açılması planlanan köprünün geçiş ücreti, dolar kurunun yükselişine bakılırsa daha da artacağı düşünülüyor.


Dolar kuru 1.43'tü


Köprünün temel atma töreni 29 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirildi. O dönem köprünün geçiş ücreti 35 dolar+KDV olarak açıklanmıştı. Köprünün geçiş ücreti halen 35 dolar; fakat geçiş fiyatı açıklandığında dolar kuru 1.43 iken, bugün ise 2.80 TL'ye dayanmış durumda. Temel atılırken Türk Lirası olarak 50 TL+KDV olan köprü ücreti bugünkü dolar kuruyla 98 TL+KDV rakamına tekabül ediyor.


Mart ayında açılacak


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde, kısa süre önce incelemelerde bulunmuştu....