18 / 05 / 2024

Körfez Tütünçiftlik Sahili

Körfez Tütünçiftlik Sahili

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, uzun zamandır tartışma konusu olan ve bölge sakinlerinin şikayetlerine konu olan Körfez Tütünçiftlik Sahili'nde Yarış Pisti olarak kullanılan rekreasyon alanını Meclis gündemine taşıdı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

TOKİ Kocaeli projesi için beklenen tarih geldi! Körfez'e tam 520 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Körfez projesi yarın ihaleye çıkacak. TOKİ'nin Kocaeli Körfez projesinde 520 konut yer alacak.

Derince-Körfez'de 1300 konut inşa edilecek!

Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Derince-Körfez kentsel dönüşüm alanında 1300 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Samep Engıneerıng Proje Danışmanlık Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Samep Engıneerıng Proje Danışmanlık Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Arif Özakıncı tarafından kuruldu.

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

İzmir Körfez Geçişi'nin etüt projesi tamam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada,  "İzmir Körfez Geçişi projemizin etüt projesini tamamladık, imar planı çalışmaları sürüyor." dedi...

Önsa Mimarlık Taahhüt İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Önsa Mimarlık Taahhüt İnşaat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Mert Önsal tarafından kuruldu.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü'nün açılışı ertelendi!

Kocaeli Körfez Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında gösterilen Körfez Kampüsü projesinin açılışı hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe alındı. 

Yeşil GYO'nun Körfez'deki gayrimenkulünün revize değerleme raporu!

Yeşil GYO Kocaeli, Körfez'de bulunan 21 adet parsele ilişkin 2017 yıl sonu değerleme raporunun revizesini yayınladı...

Türk müteahhitler Körfez'de 51.3 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler 2002’den bu yana Körfez’de milyarlarca liralık projeler hayata geçirdiller. Büyük altyapı işleri ve dev inşaatların yer aldığı projelerin toplam değeri 51.3 milyar dolar olarak kaydedildi. 

Rocktaş Mühendislik Mimarlık Taahhüt İnşaat Teknolojileri Araştırma Gel. San. ve Tic. A.Ş. kuruldu!

Rocktaş Mühendislik Mimarlık Taahhüt İnşaat Teknolojileri Araştırma Gel. San. ve Tic. A.Ş. Hayati Yalçın ve Nezir Delikaya ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Emlak Konut Körfez'deki gayrimenkulünün 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO Kocaeli Körfez Yarımca Mahallesi'nde yer alan 4 adet parselin 2017 yıl sonu değerleme raporunu KAP'ta yayınladı. 

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü’nün yüzde 90'ı tamamlandı!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından Kocaeli Üniversitesi için inşa edilen Körfez Kampüsü’nde sona gelindi. Kampüs inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı.

Körfez Tütünçiftlik Sahili Haberi

Körfez Tütünçiftlik Sahili

Lütfü Türkkan; uzun zamandır başta Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği olmak üzere bölge sakinlerinin tepkisini çeken, yarış pisti olarak kullanılan Rekreasyon Alanı ile ilgili olarak üç ayrı bakana soru önergesi verdi. MHP'li Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ten sorduğu sorulara yanıt vermesini istedi. 



YARIŞ PİSTİ OLARAK KULLANILIYOR 

Kocaeli Körfez İlçesi'ne bağlı Güney Mahallesi sınırlarında yer alan Tütünçiftlik Sahili Fener Gölü ve etrafındaki alanıyla birlikte 200 dönümlük İzmit Körfezi'ne kıyı rekreasyon alanının mülkiyetinin Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu, bu alanın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildiğini önergesinde belirten Türkkan, bu alanın şu anda Türkiye Motor Sporları Federasyonu tarafından Yarış Pisti olarak kullanıldığını ifade etti. 




SINIRLI SAYIDA KİŞİ...