03 / 05 / 2024

Kocaeli Körfez Tütünçiftlik Sahili gündeme taşındı!

Kocaeli Körfez Tütünçiftlik Sahili gündeme taşındı!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, uzun zamandır tartışma konusu olan ve bölge sakinlerinin şikayetlerine konu olan Körfez Tütünçiftlik Sahili'nde Yarış Pisti olarak kullanılan rekreasyon alanını Meclis gündemine taşıdı.



Lütfü Türkkan; uzun zamandır başta Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği olmak üzere bölge sakinlerinin tepkisini çeken, yarış pisti olarak kullanılan Rekreasyon Alanı ile ilgili olarak üç ayrı bakana soru önergesi verdi. MHP'li Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ten sorduğu sorulara yanıt vermesini istedi. 



YARIŞ PİSTİ OLARAK KULLANILIYOR 

Kocaeli Körfez İlçesi'ne bağlı Güney Mahallesi sınırlarında yer alan Tütünçiftlik Sahili Fener Gölü ve etrafındaki alanıyla birlikte 200 dönümlük İzmit Körfezi'ne kıyı rekreasyon alanının mülkiyetinin Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu, bu alanın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildiğini önergesinde belirten Türkkan, bu alanın şu anda Türkiye Motor Sporları Federasyonu tarafından Yarış Pisti olarak kullanıldığını ifade etti. 




SINIRLI SAYIDA KİŞİ KULLANIYOR 

Yarış Pistinin sadece motor sporlarına ilgi duyan sınırlı sayıda kişi tarafından kullanıldığına, ilçeye sosyal ve ticari anlamda hiçbir katkı vermediğine vurgu yapan, bölge sakinlerinin buradan duyduğu rahatsızlığı da belirten MHP'li vekil, bu alanın halka açılarak genç yaşlı herkesin kullanabileceği spor ve sosyal alanlara sahip bir rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 



Türkkan'ın 3 ayrı bakana sorduğu sorular 1-Körfez İlçesi'ne bağlı Güney Mahallesi sınırlarında yer alan Tütünçiftlik Sahili Fener Gölü ve etrafındaki alanıyla birlikte 200 dönüm olan, imar planlarında rekreasyon alanı olarak yer alan ve korunması gereken bu alan neden bu şekilde değerlendirilmemiş, Yarış Pisti olarak kullanılmaya başlanmıştır? 



2-Mülkiyeti Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olan bu alanın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilerek Yarış Pisti olarak kullanılmasına neye dayanarak karar verilmiştir? 


3-Sadece motor sporlarına ilgi duyan ve sınırlı sayıda kişi tarafından kullanılan Yarış Pisti'nin ilçeye sosyal ve ticari anlamda hiçbir katkı vermemesine rağmen neden yarışlar için kullanılmaya ve yarattığı yüksek ses nedeniyle bölgeye rahatsızlık vermeye devam etmesine izin verilmektedir? 


4-İmar planlarında rekreasyon alanı olarak görülen bu alanın halka açılarak genç yaşlı herkesin kullanabileceği spor ve sosyal alanlara sahip bir alan olarak değerlendirilmesi düşünülmekte midir? 


5-Kocaeli ve Körfez İlçesi sakinlerinin nefes alabildiği nadir alanlardan biri olan Tütünçiftlik Sahili'nde böylesi bir proje hayata geçirilecekse bu hangi tarihten itibaren olacaktır? 


6-Tütünçiftlik Sahili Rekreasyon Alanı adına uygun olarak kullanılmayacak ve bu çerçevede düzenleme yapılmayacak ise bölge sakinlerinin sıkıntılarının giderilmesi için ne gibi tedbirler alınacak ve hangi çalışmalar yapılacaktır?



Mavi Kocaeli Gazetesi


Geri Dön