03 / 05 / 2024

körfez ülkeleri proje

körfez ülkeleri proje

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Erdoğan, Bahreyn’de ‘4-5 bin kilometrelik alanı güvenli bölge haline getirmek istiyoruz. ABD destek versin biz inşaat yapalım” diye konuştu.

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

İzmirli vatandaşların merakla beklediği Körfez Geçişi Projesi yeniden gündeme geldi. Söz konusu proje tartışmalara neden olmuştu.

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

İsrail'den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı!

Tel Aviv yönetimi, uzun zamandır yapmayı planladığı İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri arasında demiryolu inşa edilmesine yönelik planını açıklayacak.

Türk müteahhitler Körfez'de 51.3 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler 2002’den bu yana Körfez’de milyarlarca liralık projeler hayata geçirdiller. Büyük altyapı işleri ve dev inşaatların yer aldığı projelerin toplam değeri 51.3 milyar dolar olarak kaydedildi. 

İnşaat sektöründe Körfez endişesi!

Körfez ülkeleri tarihsel olarak Türk müteahhitlik sektörünün en önemli pazarlarından. Katar krizi, kısa zamanda çözüme kavuşmazsa, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün etkileneceği söyleniyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kocaeli Körfez'de 75 milyon TL'lik 36 proje açıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi, inşa edilen 36 projesinin açılışını yaptı. Törenle gerçekleşen açılışta projelerin değerinin 75 milyon TL olduğu belirtildi.

Akkuyu NGS'nin inşaatına Körfez ilgisi!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatıyla ilgili bilgi verdi. Lihaçev, Körfez ülkeleri ve Rus şirketlerinin NGS'nin inşaat süreciyle ilgilendiğini belirtti.

Türkiye Varlık Fonu ilk etapta 25 milyar dolar getirecek!

Türkiye Varlık Fonu’nun yurtdışından kaynak temininde proje bazlı finansman yöntemini kullanması, ülke bazında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde ziyaret ettiği Körfez ülkeleri ve Rusya’nın ön plana çıkması bekleniyor.

İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi İDK toplantısında değerlendirilecek!

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı "35 İzmir 35 Proje" içerisinde yer alan İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'nin detayları, ÇED süreci kapsamında 17 Ocak 2017 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında değerlendirilecek.

Körfez'in Türkiye aşkı gayrimenkule yarıyor!

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan tanıtım çalışmalarının meyvesini İstanbul’da yapılan Emlak Fuarı’nda alıyor. Körfez sermayesi fuara yoğun ilgi gösterirken, 400’e yakın proje kendini gösterme fırsatı buldu.

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi!

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi. İzmir’in iki yakasını birleştirecek olan proje kapsamında İnciraltı’ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritası da hazır.

Türkiye'deki tarım arazileriyle Körfez’in ihtiyacı giderilebilir!

Türkiye’den tarım arazilerinin tahsisi konusunda bir taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Naqi, gelecekte insanları ilgilendiren en önemli hususların su, gıda ve tarım olduğunu, Körfez ülkeleri olarak gıda güvenliği konusuna çok önem verdiklerini vurguladı.

körfez ülkeleri proje Haberi

körfez ülkeleri proje

Körfez ülkelerine yaptığı ziyaret sırasında “ekonomik destek” talebinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bab’tan sonra Minbiç ve Rakka’ya yöneleceklerini savunarak, “4-5 bin kilometrelik alanı güvenli bölge haline getirmek istiyoruz. ABD destek versin biz inşaat yapalım” dedi. 


Körfez ülkelerine ziyareti kapsamında Bahreyn’de bulunan Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, aynı zamanda iç politikaya yönelik mesajlarda içeren açıklamalarda bulundu.


Bahreyn ile ilişkilerinin özel olduğunu vurgulayan Erdoğan, Bahreyn’de savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda destek vereceklerini söyledi. Bölgede yaşanan gelişmeleri de, “artık kuru sözlerle geçiştiremeyeceğimiz bir süreç” olarak nitelendirdi. “Ateş çemberiyle kuşatılan İslam coğrafyası ağır bir imtihandan geçiyor” diyen Erdoğan, “bir birine yabancılaştırılan Müslümanların kendi kendilerini tükettiğini” dile getirdi. 


4-5 BİN KİLOMETRELİK GÜVENLİ ALAN!


Suriye’deki gelişmelere ilişkin de özellikle Rojava ve Kürt oluşumunu bir kez daha gündeme getiren Erdoğan, Bab...