08 / 05 / 2024

Körfez ülkelerinin yabancı yatırımlar

Körfez ülkelerinin yabancı yatırımlar

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yabancı yatırımcılarla ilgili son verileri değerlendirirken; “Türkiye hem sahip olduğu konumu, hem de iklimiyle Körfez ülkelerinin cazibe merkezi oluyor'' şeklinde konuştu.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Gayrimenkul Fuarı'na Körfez ilgisi yoğun!

Yerli ve yabancı firmaların katılımıyla açılan Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'ne Körfez'den yoğun ilgi geldi..

ONS İncek projesine Körfez yatırımcı ilgisi!

ONS İncek Residence yabancı yatırımcının, özellikle de Körfez ülkeleri temsilcilerinin gözdesi oldu. Son 6 aylık dönemde gerçekleştirilen toplam satışta yabancı yatırımcının payı yüzde 30’u geçti.

Fuzul Grup Körfez'de dev projelere başlıyor!

Başakşehir’deki popülaritesini Körfez’e de taşıyan Fuzul Grup, yeni dönemde dev projelere yabancı partnerleri ile imza atmaya hazırlanıyor.

Yabancı yatırımcıdan, CNR Emlak Fuarı'na yoğun ilgi!

Seçimden istikrarın çıkması yabancı yatırımcının Türk emlak sektörüne olan ilgisini artırdı. Özellikle Körfez ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiği fuara bu yıl 40 bin ziyaretçi bekleniyor.

Körfez yatırımcısı Emlak 2015 Fuarı'na yoğun ilgi gösteriyor!

Körfez'e Seçimden tek parti iktidarı çıktığını gören Körfez yatırımcısı CNR'deki fuara koştu. 5 bin yabancı ziyaretçiyi ağırlaması beklenen fuarın ilk gününde emlakçılar sıcak satış yaptı

Kıbrıs Su Temini Projesi'ndeki askılı borular Körfez'in ilgisini çekti!

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan mühendislik yöntemleri Körfez ülkelerinin de ilgisini çekti. Dünyada ilk olan 'askılı borular' yakın zamanda birçok projede yer alacak

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan yöntemler yabancıların ilgisini çekti!

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan mühendislik yöntemleri Körfez ülkelerinin de ilgisini çekti. Dünyada ilk olan 'askılı borular' yakın zamanda birçok projede yer alacak.

Körfez Geçiş Projesi Yalova'da konut fiyatlarını artırdı!

Körfez Geçiş Projesi, Yalova'yı canlandırdı Yalova, 1999 depreminde aldığı yaraları İzmit Körfez Geçiş projesiyle sarıyor. Proje ile İstanbul'a ulaşımı kolaylaşan kent, yerli-yabancı yatırımcılarınn cazibe merkezi olmaya başladı.

Beyttürk İnşaat projelerini Körfez yatırımcısının beğenisine sundu!

Türk inşaat sektöründe yabancıya konut satışında lokomotif şirket konumunda olan Beyttürk İnşaat, Kuveyt'te 5-10 Ekim tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda Körfez yatırımcısı ile buluştu.

Körfez Geçiş Köprüsü, Yalova'ya yatırımcı çekiyor!

Körfez Geçiş Köprüsü’nün yanı sıra deniz yolu ulaşımına yeni noktaların eklenmesi gibi yeni yatırımlarla İstanbul ve İzmir’in en yakın hinterlandı olması bekleniyor. Son dönemde ise yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi konumunda…

Dolarını bozduran Körfez yatırımcısı konuta yönelir!

Dolardaki artışı yabancının fırsata çevireceğini düşünen .sektör temsilcileri, dövizi bozduranların konuta yönelmesini bekliyor. Körfez Bölgesi'nin en büyük gayrimenkul buluşması Cityscape Global 2015'in açılışı gerçekleşti.

Körfez ülkelerinin konut alımında tercih ettiği bölgeler!

Körfez ülkeleri, İstanbul’da konut alımında Avrupa Yakası'na öncelik veriyor. Yabancıların gayrimenkul tercihini Taksim’e olan mesafe belirliyor. Yatırımcılar, İstanbul’da markalı konutlara büyük ilgi gösteriyor.

Körfez ülkelerinin yabancı yatırımlar Haberi

Körfez ülkelerinin yabancı yatırımlar

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yabancı yatırımcılarla ilgili son verileri değerlendirirken; “Türkiye hem sahip olduğu konumu, hem de iklimiyle Körfez ülkelerinin cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Son verilere göre Körfez ülkeleri vatandaşlarının 2014 senesinde ülkemize 2013 yılına göre %153 daha fazla yatırım yaptığını, yatırım yapan kişi sayısının da %186 arttığını görüyoruz. Bu büyüme ile Körfez ülkelerinin yabancı yatırımcılar içindeki payı %26’dan %35‘e çıkmış oluyor. 2015 yılında da bu yatırımların artarak devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.



Körfez ülkelerinin kendi içindeki dinamiklerini incelediklerinde çok şaşırtıcı bir tablo ile karşılaştıklarını söyleyen Yazıcı; “Bahreyn vatandaşlarının 2013 yılına nazaran %666, Kuveyt vatandaşlarının %291, Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarının %181, Irak vatandaşlarının %177, Suudi Arabistan vatandaşlarının %135, Katar vatandaşlarının %105 ve Umman vatandaşlarının %58...