20 / 05 / 2024

Körfez ülkelerinin yatırımdaki payı nedir

Körfez ülkelerinin yatırımdaki payı nedir

Körfez ülkeleri vatandaşları 2014 senesinde ülkemize 2013 yılına göre yüzde 153 daha fazla yatırım yaptı. Yatırım yapan kişi sayısının da yüzde 186 arttığını görüyoruz.

Körfez GYO Kilyos arsası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ili Sarıyer ilçesi Kilyos Mahallesinde bulunan arsasına ilişkin 2020 yılı değerleme raporunu yayınladı...

Körfez GYO Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir İli, Edremit İlçesi Güre Mahallesinde kain Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu satış ve kira değer tespiti raporu yayınlandı.

Esar Gayrimenkul Enerji İnşaat Denizcilik Sağlık Ve Uluslararası Yatırımlar Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Esar Gayrimenkul Enerji İnşaat Denizcilik Sağlık Ve Uluslararası Yatırımlar Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Taha Esgün tarafından kuruldu.

Redart Mimarlık İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Redart Mimarlık İnşaat Yatırım Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nurdeniz Eldeniz Çılğasıt tarafından kuruldu.

Bakasan Mimarlık İnşaat Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Bakasan Mimarlık İnşaat Yatırımları Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Karakaş tarafından kuruldu.

Körfez GYO olağandışı fiyat ve miktar hareketleri açıklaması!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın SPK'nın Özel Durumlar Tebliğine göre kamuya açıklanmamış özel bir durumu bulunmamaktadır... 

Körfez GYO'nun genel kurul sonuçları tescillendi!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 21 Mayıs 2020 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları bugün tescillendi.

Okanlı Pera Danışmanlık Turizm Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Okanlı Pera Danışmanlık Turizm Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Örenel ve Erdinç Okanlı tarafından kuruldu.

Körfez GYO 2020 yılı için değerleme şirketlerini seçti!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı için Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş ve Terra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile anlaştı...

Körfez GYO 2019'da ne kadar satış ve kiralama yaptı?

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019'da 7 milyon 402 bin 119 TL satış, 4 milyon 59 bin 40 TL kiralama yaptı...

Körfez GYO Körfez Termal Devremülk 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Balıkesir ili Edremit ilçesi Güre Mahallesi 1 parsel 404 adada kain Körfez Termal Devremülk Projesine ilişkin 2019 yılı değerleme raporunu yayınladı...

Körfez GYO Kilyos arsası 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ili Sarıyer ilçesi Kilyos Mahallesinde bulunan arsasına ilişkin 2019 yılı değerleme raporunu yayınladı...

Hayat Grup Emlak Danışmanlık İnşaat Yatırım İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hayat Grup Emlak Danışmanlık İnşaat Yatırım İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Cüneyt Tuncer tarafından kuruldu. 

Körfez ülkelerinin yatırımdaki payı nedir Haberi

Körfez ülkelerinin yatırımdaki payı nedir

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yabancı yatırımcılarla ilgili son verileri değerlendirirken; “Türkiye hem sahip olduğu konumu, hem de iklimiyle Körfez ülkelerinin cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Son verilere göre Körfez ülkeleri vatandaşlarının 2014 senesinde ülkemize 2013 yılına göre %153 daha fazla yatırım yaptığını, yatırım yapan kişi sayısının da %186 arttığını görüyoruz. Bu büyüme ile Körfez ülkelerinin yabancı yatırımcılar içindeki payı %26’dan %35‘e çıkmış oluyor. 2015 yılında da bu yatırımların artarak devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Körfez ülkelerinin kendi içindeki dinamiklerini incelediklerinde çok şaşırtıcı bir tablo ile karşılaştıklarını söyleyen Yazıcı; “Bahreyn vatandaşlarının 2013 yılına nazaran %666, Kuveyt vatandaşlarının %291, Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarının %181, Irak vatandaşlarının %177, Suudi Arabistan vatandaşlarının %135, Katar vatandaşlarının %105 ve Umman vatandaşlarının %58...