05 / 05 / 2024

Korkuluk ve küpeşte

Korkuluk ve küpeşte

Yapılarda belli ölçülerin mevcut olması durumunda yapılması zorunlu olan korkuluk ve küpeşte nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Son yıllarda yatırımcılar yurtdışına yönelmeye başladı. Kiralara yüzde 25 sınırlaması yatırımcıların Türkiye'deki evlerini satıp yurt dışından ev almasına neden oluyor. Peki emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye ediyor? İşte ayrıntılar...

Nizip Fıstık Kent'te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Gaziantep Nizip Fıstık Kent'te yaşamın 2-3 ay içinde başlayacağı belirtildi. İşte proje çalışmalarındaki son durum...

BİM’de 12 parça çay seti 119 TL’ye, çift kişilik battaniye 175 TL’ye, ütü ve kırışık giderici 599 TL’ye düştü!

BİM, 27 Ekim’den itibaren indirimli ürünlerini raflarda sergilemeye başlayacak. Bu kapsamda, 12 parça çay seti 119 TL’ye, çift kişilik battaniye 175 TL’ye, ütü ve kırışık giderici 599 TL’ye düşecek. İşte 27 Ekim 2023 BİM fiyat listesi...

Bakan Özhaseki: Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi hızla yükseliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi inşaatlarının hızla yükselmeye devam ettiğini açıkladı.

Çocuğu okula gidenlere müjde! Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten! İşte şartlar...

Devlet, ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla destek sağlamaya devam ediyor. Çocuğu okula gidenlere müjde. Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten. 

Benesta Acıbadem'de teslimler Aralık 2024'te! 

Benesta Acıbadem projesi, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan avantajlı lokasyonuyla dikkatleri çekiyor. Projede konut teslimlerinin Aralık 2024'te yapılması planlanıyor. Peki Benesta Acıbadem'de hangi tip konutlar var? 

Dolar 25 TL'yi devirdi: Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu!

Dolar 25 TL'yi devirdi: Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu! Faiz artışı beklentilerin altında kalınca Türk Lirası'nın değer kaybetmesi büyüdü. Rasyonelliğe dönüşte soru işaretleri ortaya çıktı. Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu.

Et ve kıyma fiyatlarına gelen son dakika Ramazan ayarı! Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Et ve kıyma fiyatlarına son dakika düzenlemesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında, Et ve Süt Kurumunun ramazanda et ve kıymanın kilosunu ne kadara satacağını izleyici ile paylaştı. İşte detaylar.

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

Altın set takımlarında indirim! Küpe, kolye ve yüzük bir arada! Fırsatı kaçırma! 17 Şubat Sembolgold fiyat listesi

Altın set takımlarında indirim kampanyası başladı. Küpe, kolye ve yüzüğün olduğu bu 3'lü set fiyatı görenleri şaşkına çeviriyor. Fırsatı kaçırma! Sembolgold altın set fiyatı ne kadar? 17 Şubat 2023 Sembolgold fiyat listesi.

Sürpriz yapmak isteyenler buraya! Pırlanta tek taş yıldız küpe 3.990 TL’ye düştü! 28 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Sevgilisine pırlanta hediye ederek sürpriz yapmak isteyenler için fırsat indirimleri başladı. Pırlanta tek taş küpelerin 2.190 TL’den başladığı indirim kampanyasında hangi ürün kaç TL’ye indi? Pırlanta küpe, kolye, yüzük fiyatı kaç TL? İşte detaylar…

Zen'de 8 bin TL üzeri alışverişlerde pırlanta küpe hediye! Görenler resmen çıldırdı! 12 Ocak 2023 Zen fiyat listesi

Zen pırlantada büyük kampanya başladı. 8 bin TL ve üzeri tüm pırlanta alışverişlerinizde pırlanta küpe hediye ediliyor. Peki Zen'de pırlanra yüzük, küpe kolye fiyatları ne kadar? İşte 12 Ocak 2023 Zen fiyat listesi...

Akfen GYO, Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının değerini açıkladı!

Akfen GYO tarafından Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının 2022 yılına ilişkin değerleri açıklandı. İşte o rakamlar...

Korkuluk ve küpeşte Haberi

Korkuluk ve küpeşte

Korkuluk ve küpeşte nedir?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 46. maddesine göre balkon ve teras etrafında; 5'den fazla basamağı bulunan açık merpenlerde kotu 0.90 metreden az olan pencere boşluklarında; döşeme kotundan itibaren en az 0.90 metre yüksekliğe kadar, fenni icaplara uygun olarak korkuluk yapılması mecburi kılınıyor. Peki bu durumda yaptırılması gereken korkuluk ve küpeşte nedir?


Korkuluk nedir?

Korkuluk, merpen boşluğu tarafına, düşmemek ve emniyeti sağlamak için merpen malzemesiyle de uyumlu olarak ahşap, metal çubuk, arme cam, mermerden yapılabilen gereç olarak ifade ediliyor.


Yapılan korkuluğun üzerine, elle tutularak rahat bir iniş ve çıkış için, yüksekliği basamak ucundan 90 cm kadar olacak şekilde küpeşte oturtuluyor. 



Küpeşte nedir?

Balkonlara, merpenlere, havuz kenarlarına ve inşaatların birçok bölümüne emniyeti ve hoş bir görünümü sağlamak için yapılan dekorasyona küpeşte deniyor.


Ayrıca,...