05 / 05 / 2024

Korkuluk

Korkuluk

Yapılarda belli ölçülerin mevcut olması durumunda yapılması zorunlu olan korkuluk ve küpeşte nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çağatay Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oluyor!

Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy, tatilcilerin gözdesi Marmaris-Bozburun’dan arsa aldı. Yeni dizisi "Süslü Korkuluk" ile dikkat çeken Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oldu.

Depremde ağır hasarlı olduğu için boşaltılan binaya hırsız girdi! 

Malatya'nın Kanalboyu Caddesi'ndeki 24 daireli yedi katlı Kültür Apartmanı, riskli ve hasarlı olması sebebiyle tahliye edilmişti. Binadaki bazı dairelere giren hırsızlar, pencere, kapı, korkuluk, muslukları çaldılar...

BTS Cephe ve Korkuluk Sistemleri Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BTS Cephe ve Korkuluk Sistemleri Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ekin Gültepe tarafından kuruldu. 

Yargıtay'dan balkon demirleriyle ilgili emsal karar!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, balkon demirleri ile ilgili emsal bir karara imza attı. Yargıtay, hırsızların tırmanmasına yol açabilecek şekilde yaptırılan yatay balkon korkuluk demirlerinin sökülmesine ilişkin yerel mahkeme kararını onadı.

Akyıldırım Alüminyum Korkuluk Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyıldırım Alüminyum Korkuluk Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Ersemin Akyol ve Cafer Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Salihli'de çevre düzenleme çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Salihli’nin Zafer Mahallesi’nden geçen DSİ kanalının kenarlarına korkuluk çalışması yaparak çevrede yaşayan vatandaşların can güvenliğini sağlıyor.

İstanbul Korkuluk Sistemleri Alüminyum Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Korkuluk Sistemleri Alüminyum Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Muzaffer Kılıç tarafından 200 bin TL sermaye bedeli ile Sancaktepe'de kuruldu.

Hacırahmanlı Deresi artık güvenli!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, can güvenliğinin sağlanması amacıyla Saruhanlı'nın Hacırahmanlı Mahallesinde bulunan derede korkuluk çalışması gerçekleştiriyor.

Ataşehir'in altyapısı yenileniyor!

Ataşehir Belediyesi yol yapım-bakım ve altyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nün ilçenin muhtelif bölgelerinde yürüttüğü çalışmalarda; asfalt, yama, kaplama, ızgara, kaldırım, yağmursuyu, korkuluk ve istinat duvarı yapılıyor.

Muğla'nın yolları şimdi daha güvenli!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, daha güvenli yollar için koruyucu olarak bilinen çelik bariyer çalışmalarına başladı. Belediye bu kapsamda Datça Palamütbükü yolu üzerinde 3 bin 750 metre oto korkuluk çalışmasını tamamladı.

İstanbul Bolluca İhsaniye yolu açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ekipleri, Bolluca İhsaniye yolunun asfalt yenileme ve bakım çalışmalarını tamamladı.İhsaniye Yolu için yaklaşık 26 bin ton asfalt, 3 bin 600 metrelik yağmur suyu hattı, 7.140 metre oto korkuluk kullanıldı.

Düzce Asarsuyu Deresi'ndeki köprüler yenilenecek!

Düzce Belediyesi tarafından Asarsuyu Deresi üzerinde bulunan yaya köprülerin düzenleme çalışmaları için proje geliştiriliyor. Buna göre, dere üzerinde bulunan tüm yaya köprülerinde zemin ve korkuluk yenilemeleri yapılacak.

Avcılar Yeşilkent'teki dere tehlike saçıyor!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin makûs talihi değişmiyor. Yüzlerce binası, binlerce nüfusu olan fakat imarı olmayan mahallenin ortasından geçen dere tehlike saçıyor. Etrafında doğru dürüst korkuluk yok. Çocukların düşmesi an meselesi.

Korkuluk Haberi

Korkuluk

Korkuluk ve küpeşte nedir?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 46. maddesine göre balkon ve teras etrafında; 5'den fazla basamağı bulunan açık merpenlerde kotu 0.90 metreden az olan pencere boşluklarında; döşeme kotundan itibaren en az 0.90 metre yüksekliğe kadar, fenni icaplara uygun olarak korkuluk yapılması mecburi kılınıyor. Peki bu durumda yaptırılması gereken korkuluk ve küpeşte nedir?


Korkuluk nedir?

Korkuluk, merpen boşluğu tarafına, düşmemek ve emniyeti sağlamak için merpen malzemesiyle de uyumlu olarak ahşap, metal çubuk, arme cam, mermerden yapılabilen gereç olarak ifade ediliyor.


Yapılan korkuluğun üzerine, elle tutularak rahat bir iniş ve çıkış için, yüksekliği basamak ucundan 90 cm kadar olacak şekilde küpeşte oturtuluyor. 



Küpeşte nedir?

Balkonlara, merpenlere, havuz kenarlarına ve inşaatların birçok bölümüne emniyeti ve hoş bir görünümü sağlamak için yapılan dekorasyona küpeşte deniyor.


Ayrıca,...