07 / 05 / 2024

korona virüsün ekonomilere etkileri

korona virüsün ekonomilere etkileri

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "Korona Virüsü ekonomileri nasıl etkileyecek?" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin Corona virüsü ile ilgili yazısı...

Dünya için tehlike çanları çalıyor! Yaşam süresi, eğitim ve hayat standartları düştü

Birleşmiş Milletler'den sıcak bir rapor geldi. BM, bugün yayımlamış olduğu raporla birlikte beklenen yaşam süresinin bazı alanlarda korona virüs pandemisi ile birlikte azaldığını açıklandı. İşte detaylar…

İmalatta fiyatlar patladı daralma hızlandı Koronanın ilk dalgasından bile daha fazla

İmalat sanayiinde yaşana daralma temmuz ayında hız kazandı. Üretim ve yeni siparişlerde korona virüs salgınının ilk dalgasından bu yana en belirgin ivme kaybı yaşandı. Temmuz ayında Türkiye imalat sanayii satın alma yöneticileri endeksi 46.9'a geriledi.

Vatandaşın borcu gırtlağa dayandı Toplam borç 259 milyar TL

Kartlı harcamalar yıllık yüzde 109 artışla 66 milyar TL'ye ulaştı, öte yandan vatandaşın kredi kartı borcu ise 259 milyar TL'ye ulaştı. Enflasyon ve korona virüs nedeniyle e-ticaret artışı kartlı harcamalardaki artışa neden olurken nakit sıkıntısı çeken vatandaş bankalara borcunu ödeyemedi.

Avrupa’dan mali kriz uyarısı. Çanlar kimin için çalıyor?

Korona virüs salgınıyla birlikte dünya büyük bir ekonomik buhrandan geçerken Avrupa Birliği’nden gelen açıklamada hisse fiyatlarındaki gerileme ve kripto para piyasasındaki büyük değer kaybının yeni bir mali krize gebe olduğu uyarısı geldi. 

Türkiye’de araba almak hayal olacak, rekor zam geliyor! Rusya – Ukrayna savaşı otomotiv sektörünü vurdu

Korona virüs salgınının ardından otomotiv sektörüne bir darbe de Rusya- Ukrayna savaşı vurdu. Üretimde maliyet artışları, araç fiyatlarına da zam olarak dönecek. İşte otomobillere gelecek zam…

Art Hotel Spaander corona virüsü nedeniyle iflas etti!

Amsterdam yakınlarındaki turistik kasaba Volendam'da yer alan  ve corona virüsü salgınından ciddi biçimde etkilendiği bildirilen dünyaca ünlü Art Hotel Spaander iflas etti.

Bursa'da 24 okulun yıkım süreci durdu!

Bursa Valiliği'nce yapılan kontrollerin ardından yıkılmasına karar verilen 24 adet okulun yeniden yapılması için işlemesi gereken süreç, korona virüs salgını nedeniyle durdu.

TSKB GYO'nun Olağan Genel Kurul Toplantısı corona virüs sebebiyle ertelenmedi!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı tarihinde corona virüs kaynaklı bir erteleme olmadığını açıkladı...

Korona Virüsü ekonomileri nasıl etkileyecek?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "Korona Virüsü ekonomileri nasıl etkileyecek?" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin Corona virüsü ile ilgili yazısı...

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu gelmesiyle bu tarihten önce işlemlerini tamamlayarak ruhsat almak isteyen müteahhitler, belediyelere akın etti. Müteahhitler corona virüs tedbirleri kapsamında tek tek içeri alındı.

Korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkileri!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkilerini anlattı. Gürlek, ''Ankara’da, hali hazırda müşteri bekleyen çok sayıda sıfır ve ikinci el konutlar değil alıcı, bakmak isteyen bile bulunamıyor'' diye konuştu.

İngiltere’de corona virüs nedeniyle prefabrik morg yaptılar!

Dünya çapında 8bin 987 kişinin ölmesine neden olan corona virüsü İngiltere'de de panik yaratıyor... İngiltere'nin başkenti olan Londra'da dün alelacele 215 kişi kapasiteli morg yapıldı. 

İş Finansal Kiralama'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı corona virüs nedeniyle ertelenmedi!

İş Finansal Kiralama A.Ş, 24 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek Olağan Genel Kurul Toplantısında corona virüs kaynaklı bir erteleme olmadığını açıkladı...

korona virüsün ekonomilere etkileri Haberi

korona virüsün ekonomilere etkileri

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "Korona Virüsü ekonomileri nasıl etkileyecek?" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin Corona virüsü ile ilgili yazısı...

1) 46 yaşında birisi olarak söylüyorum: Biz bu yaşımıza kadar dünyanın en sorunsuz dönemlerinden birisini yaşadık. İnsanlık tarihinde yaşanılan sıkıntılara baktığımızda bizim yaşadıklarımız bir "hiç" hükmündeydi.

2) Korona ilk virüs salgını değil. Son virüs salgını olmayacak. İnsanlığa diz çöktürmeye çalışanlar yeni virüsleri peşkeşe gönderirse sürpriz olmasın. Her türlü virüse hazırlıklı olalım. Her günümüzü bundan sonraki hayatımızın ilk günü gibi yaşayalım.

3) Bu virüsü yayaların temel hedefi dünya nüfusunu 400 milyon seviyesine indirmek. Bunu gerçekleştirene kadar ataklarına devam edecekler. Birileri bunları engellemezse:)

4) Dünya genelinde liderler virüsten memnun. Çok az bir kısmı gelişmelere üzülüyor. Çünkü Korona sağlık...