06 / 05 / 2024

koronav

koronav

Artstyle Mimarlık’ın kurucusu mimar Şerif Soğukbulak, koronavirüsün mimarlık ve iç mimarlık sektörlerini etkilediğini belirtti. Soğukbulak, mimarlık projelerinin yurt içinde yavaşladığını, yurt dışında ise durdurulduğunu ifade etti...

Sarıyer'e sağlık merkezi inşa ediliyor!

Sarıyer Belediyesi, Maden Mahallesi'nde yeni bir sağlık ve yaşam merkezi için çalışmalara başladı. Merkeze koronavürüse karşı aşı geliştirme çalışmaları yapan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin isimleri verilecek.

Koronavirüs sürecinde karavanlar ev oldu! 

Koronavürisle mücadele tedbirleri arasında 'evde kal' çağrıları devam ederken, bu süreçte çok sayıda ev yerine karavanlarda kalanlar da bulunuyor....

Dikran Masis 1447 kiracısından kira almayacak!

İş insanı Dikran Masis, yeni tip koronavürüs (Kovid-19) sebebiyle işleri olumsuz etkilenen 1447 kiracısından kira almayacak.

Pendik Devlet Hastanesi'nin yakınına ön tanı alanı inşa ediliyor!

Dünyayı etkisi altına alan koronavırüs salgını tedbirleri kapsamında Pendik Devlet Hastanesi'nin yakınına ön tanı bölümü inşaatı başladı. 

Cevahir AVM kapandı mı?

Dünyayı etkisi altına alan koronavürise karşı tüm dünyada önlemler alınmaya devam ediyor. Türkiye’de önlem çalışmaları kapsamında AVM’lerden kapatma açıklamaları gelemeye başladı. Son olarak Cevahir AVM kısa süreliğine kapatacağını duyurdu…

koronav Haberi

koronav

Artstyle Mimarlık’ın kurucusu mimar Şerif Soğukbulak, koronavirüsün mimarlık ve iç mimarlık sektörlerini nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soğukbulak, "Mimarlık ve iç mimarlık başta olmak üzere bağlantılı sektörlerde ciddi bir nakit akışı sorunu göze çarpıyor. Bu projelerin yavaşlamasına ya da durmasına yol açıyor. Özel mimarlık projeleri pandemiden daha fazla etkilenecek gibi görünüyor" diye konuştu.

Salgın nedeniyle devlet teşvik ve desteklerinin öneminden bahseden Soğukbulak, "Koronavirüs sebebiyle başka teşvik ve desteklere de ihtiyaç olabilir. Firmalar çalışanlarını ücretsiz izne ayırmak zorunda kalıyor. Bu durum milli bir bakış açısı ile ele alınmalı" dedi. Genç mimar, koronavirüs nedeniyle yurt içindeki projelerini yavaşlattıklarını; yurt dışındaki projelerini de durdurmak zorunda kaldıklarını belirtti. 

“Pandeminin etkisi 3 ila 5 ay daha devam edebilir”

Mimar Şerif Soğukbulak, koronavirüsün mimarlık sektörünü derinden etkilediğini ve...