06 / 05 / 2024

koronavirüs gayrimenkul tercihlerini etkileyecek mi

koronavirüs gayrimenkul tercihlerini etkileyecek mi

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul tercihlerinin kotornavirüsle değişeceğini vurguladı. Akbalık, konut tipi tercihlerinin yön değiştireceğini söyledi...

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Koronavirüs Bodrum’a ilgiyi durdurmadı!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüsün Bodrum’a ilgiyi durdurmadığını söyledi.

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönemi!

Koronavirüs döneminde gayrimenkul sektöründeki değişimleri anlatan Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, ''Covid-19 virüsünün etkisi ile gayrimenkul yatırımı, alım satım gibi işlemler ikinci plana itilmeye başlandı'' dedi.

Yazlık evlere koronavirüs zammı!

Bozcaada, Türkiye'nin en değerli tatil beldesi olarak ön plana çıktı. Koronavirüs salgınıyla birlikte izole olmak isteyen vatandaşlar bu süreçte tatil tercihlerini kiralık villalardan yana kullandı...

Koronavirüs sonrası gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanılabilecek değişimleri anlattı. Yazıcı, apartman görevlileri, ortak alan kullanımı gibi konulara değinen Yazıcı, "Dubleks daireler ve balkonlu evler öne çıktı" dedi...

Koronavirüs sürecinde gayrimenkul yatırımcısı dijital işlemleri tercih etti!

Kuzeybatı Gayrimenkul yıllar öncesinden başladığı dijital dönüşüm ile sektöre öncülük ediyor. Koronavirüs salgını sürecinde, Kuzeybatı’nın sosyal medya üzerinden gelen trafiğinde yüzde 200 oranında artış yaşandı.

Koronavirüs mobilya tercihlerini de değiştirdi!

Koronavirüsle mücadele sürecinde evlerde geçirilen zamanın artmasıyla mobilyalarda değişim talepleri hızlandı. Atia, MAG Mobilya Dekorasyon için bu süreci değerlendirdi.

Koronavirüs sonrası konut satışları artacak mı?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü de koronavirüs salgınından etkilenen sektörlerden oldu. Peki koronavirüs, gayrimenkul ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek? Konut satışları ve konut fiyatları artacak mı? Gülin Coşkun, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Koronavirüs sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Demand Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Demirbaş,  gayrimenkul sektörünün koronavirüs salgınının ardından büyük değişim yaşayacağını anlattı. 

Koronavirüs Eskişehir'de gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20 artırdı!

Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talebin arttığını fiyatlarda yüzde 20 oranında artış yaşandığını açıkladı.

koronavirüs gayrimenkul tercihlerini etkileyecek mi Haberi

koronavirüs gayrimenkul tercihlerini etkileyecek mi

Gayrimenkul, turizm, tekstil gibi alanlarda faaliyet gösteren Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şimdi her şeye format atmanın zamanı olduğuna dikkat çekerek, eski anlayışların tamamen değiştiğini ve yeni bir döneme girildiğini belirtti. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre; son üç yıldır gayrimenkulde sorunlar olduğunu, bundan sonraki dönemde neler olacağını kestirmenin ise zor olduğuna vurgu yapan Akbalık, koronavirüs sebebiyle sektörün bir yol ayrımında olduğunu, bu yıl gayrimenkul alanında yatırım yapılamayacağını ifade etti.

Akbalık, korona sebebiyle artık balkonu olmayan, camı açılmayan, merkezi sistemle çalışan, 1+1 konutların, küçük metrekareli evlerin, rezidansların tercih edilebilirliğinin düşeceğini belirterek, “Tüketicinin tercihi değişecek bu çok net. Normal koşullarda insanlar ev alırken fiyatına, semtine dikkat ediyordu. Şimdi konut tercihlerinde ilk sıralara Covid-19 kriteri de girecek” dedi. Fiyatlarının da...