05 / 05 / 2024

koronavirüs geçmeyen ev

koronavirüs geçmeyen ev

Ülkemizde ve dünyada etkisi devam eden, ekonomiyi de olumsuz  etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle ellerindeki malları satmakta zorluk çeken satıcılar yeni yöntem geliştirdi.

Yatırımın rengi değişti! Selçuk Geçer ev ve araba almak isteyenleri uyardı: Çok dikkatli olun!

Ekonomist Selçuk Geçer, ev ve araba almak isteyenlere seslenerek ''Yatırımın rengi değişti çok dikkatli olun'' uyarısında bulundu. 

Yüzde 25 zam sınırı ev sahiplerini kısa dönem kiralamaya yöneltti!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira artışlarına gelen sınırlama ev sahiplerinin tercihlerini değiştirdi. Yüzde 25 zam sınırına takılmak istemeyen ev sahipleri kısa dönem kiralamalara yöneldi.

Çalışanın eline daha geçmeyen asgari ücret, açlık sınırı altında kaldı!

Henüz daha işçinin eline geçmeyen yeni asgari ücretin, açlık sınırının altında kaldığı açıklandı. Türk-İş’in araştırmasında çok çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. İşte detaylar…

Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

Halkın geleneksek yatım aracı olan konut ve arsa piyasası, kış aylarında bile olağanüstü hareketli geçiyor. Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Kiralık villalara 'koronavirüs' dopingi!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kiralık villalara talep arttı. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi talebin arttığı ifade edilirken, tüketicilerin tercihleri de ortaya çıktı.

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

Move İç Mimarlık AŞ Kurucusu Barış Küpçü, koronavirüsün ev sahiplerinin yaşam tercihlerinde değişiklik yarattığını dile getirdi. 

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Koronavirüs salgını site yönetimlerinin önemini ve sorumluluklarını artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında birçok kişi evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdi. Bu durum site yönetim şirketinin görev ve sorumluluklarını da oldukça artırdı. 

koronavirüs geçmeyen ev Haberi

koronavirüs geçmeyen ev

Çin'de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle 2. el piyasası ciddi oranda duraklama yaşadı. 

Milli Gazete'den Ali Kemal İsmailoğlu'nun haberine göre; durum böyle olunca satmak istediği ürünleri satamayan kişilerin, online satış sitelerine yükledikleri ilanlarda, "koronasız temiz daire" ,  "korona indirimi" , " korona bitince bu fiyatı bulamazsınız" ve benzeri ilanlar yayınlandı. 

İşte birbirinden ilginç 'korona ilanları' ;

Koronavirüsle ilgili temizlik hassasiyetini dikkate alan bir emlakçı "koronasız temiz daire" başlığı atmış.

Antalya'da bir emlakçı ise düşüncesini ilana yazmış.

Arsa piyasası da koronadan payını almış durumda.

Görüntülü arayarak ev gezme dönemi!

İnşaatçılar 'online satış'a...