14 / 05 / 2024

koronavirüs şehir hayatı

koronavirüs şehir hayatı

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

'Hobbit evleri'ne koronavirüs talebi!

Sivas'ta belediyenin "Yüzüklerin Efendisi" filmindeki "Hobbit evleri"nden esinlenerek şehir yakınındaki mesire alanında yaptığı yamaç evleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde izole tatil yapmak isteyen vatandaşların igli odağı oldu. 

Koronavirüs Eskişehir'de gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20 artırdı!

Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talebin arttığını fiyatlarda yüzde 20 oranında artış yaşandığını açıkladı.

Mansur Yavaş koronavirüs yardımlarına kaynak yaratmak için 338 ihaleyi erteledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan ekonomik ihtiyaçları karşılamak için 338 ihaleyi erteledi.

Ankara'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 338 ihale ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’te koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı ilk günden itibaren uygulamaya geçirdiği kararlar kapsamında Mart 2020'den bugüne kadar toplamda 338 ihale ertelendi.

Ali Çetin Şener koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti!

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in manevi oğlu olarak gördüğü; Nazmiye Demirel'in kardeşi Ali Çetin Şener'in koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği öğrenildi...

Ankara’da koronavirüs salgını sebebiyle gayrimenkul satışları yüzde 40 düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başkent Ankara’daki gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediği, başkentte gayrimenkul satışların yüzde 40 oranında düştüğü, fakat konut fiyatlarının ucuzlamadığı belirtildi.

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri!

İMSAD’ın ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 32’ncisi ‘COVID-19/EKONOMİ-20’ başlığı altında düzenlendi. Toplantıda koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri değerlendirildi.

Koronavirüs döneminde 'mücbir sebep' dolayısıyla kira indirimi yapılır mı?

Koronavirüs döneminde kiracıların kirasını ödememesi gibi bir durumun mümkün olmadığını belirten Ali Güvenç Kiraz, kirayı ödeyemeyecek durumda olan kiracıların, durumu ev sahibine söylemeleri gerektiğini belirtti...

Koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkileri!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkilerine ilişkin konuştu. Yazıcı, önümüzdeki dönemde gayrimenkuldeki arz talep dengesinin bozulacağını kaydetti ve konut fiyatlarında değişiklikler yaşanacağını belirtti...

Koronavirüs müstakil evlere talebi artırdı!

ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Avcıl, koronavirüsün müstakil evlere ilgiyi artırdığını belirtti. Müstakil ev ve villa satışlarında artış yaşandığına dikkat çeken Avcıl, "Huzur, doğal çevre ve özel aile alanına duyulan ihtiyaç artma eğiliminde" dedi...

Koronavirüs cam balkon talebini artırdı!

Koronavirüs nedeniyle evlerde vakit geçirenler balkon keyfi için online çözümler araştırıyor. Armut verilerine göre balkon keyfi yapmak isteyenlerin tercihi cam balkonlardan yana...

koronavirüs şehir hayatı Haberi

koronavirüs şehir hayatı

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Başkentin yerel yöneticileri ve paydaşlarının dikkatini çekmek için salgınla mücadelede alınması gereken bilimsel önlemlerine ilgili açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Şahin yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki yerel yönetici ve paydaşlarının dikkatini çekmek için "Salgına Dirençli Kent İçin 10 Gündem" başlığıyla, salgınla mücadelede alınması gereken bilimsel önlemleri bir araya getirdiğini söyledi.

Koronavirüs pandemisinin etkisiyle yakın gelecekte kentlerdeki yaşamın yeniden tanımlanması, şehirlerin planlanması, yönetilmesi ve düzenlenmesine ilişkin anlayışların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, Başkentli yerel yöneticilerin ve paydaşların salgına karşı dirençli kentler oluşturmaları için bir an önce ortak akılla salgına karşı mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarının iş birliği yapması çağrısı yapan Şahin, şöyle konuştu:

"Pandemi süreciyle birlikte,...