29 / 04 / 2024

Koronavirüs cam balkon talebini artırdı!

Koronavirüs cam balkon talebini artırdı!

Koronavirüs nedeniyle evlerde vakit geçirenler balkon keyfi için online çözümler araştırıyor. Armut verilerine göre balkon keyfi yapmak isteyenlerin tercihi cam balkonlardan yana...



Türkiye’deki online hizmet platformlarının en büyüğü Armut, cam balkon taleplerinde 1-19 Nisan tarihleri arasında önceki döneme kıyasla yüzde 92 artış yaşandığını belirtti. Koronavirüs nedeniyle evlere kapananların vakit geçirmek için balkonları tercih ettiği, bu yüzden decam balkon hizmetlerine ilgi gösterdiği gözlendi.

Kullanıcılar farklı tipte balkonlar tercih ediyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yetkililer ve uzmanlar evde kalma tavsiyeleri verirken, evde geçirilen zamanlarda ev ile ilgili verilen kararlarda artış yaşanıyor.

En çok talep edilen cam balkon tipinin ise, L balkonlara uygun olan 2 cepheli sistem olduğu belirtiliyor. 2 cepheli sistemi takip eden bir diğer talep yoğunluğu da tek cepheli gömme balkonlara oluyor. Kullanıcılar en çok katlanır tipte cam balkonları tercih ederken, koyu cam balkonlar da en çok talep görenler arasında yer alıyor. 

Talep yoğunluğu İstanbul’da

Mart sonu ile Nisan başı talep verileri karşılaştırıldığında cam balkon yaptırmak isteyenlerin çoğunluğunun İstanbul’da olduğu tespit edilirken, İstanbul’u takip eden şehirler ise Ankara,  İzmir  ve Bursa şeklinde sıralanıyor. 


Geri Dön