14 / 05 / 2024

Koruma Yüksek Kurulunun Çalışma Şekli

Koruma Yüksek Kurulunun Çalışma Şekli

Yasal esaslara göre Koruma Yüksek Kurulu yılda en az iki defa toplanıyor. Bakanlık gerekli gördüğünde kurulu olağanüstü toplantıya çağırıyor. Peki koruma bölge kurullarının çalışma şekli nasıl?

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı!

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı 21 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar'ın detayları... 

SİT alanlarına ilişkin karar yürürlüğe girdi!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı yürürlüğe girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulacak Bilim Kurulu denetiminde yapılabilecek.

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı!

7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı ile, Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararının uygulanmasında yaşanan sorunların değerlendirilmesi sonucunda bir madde eklendi..

Tarihi eser bina tadilatı nasıl yapılır?

Taşınmaz kültür varlıklarının bakım, onarım ve yapı esasları ile proje uygulamaları Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları ve koruma bölge kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda yürütülüyor. Peki, tarihi eser bina tadilatı nasıl yapılır?

Evren Yurttaş: Yüksek voltajdan korunarak cari açık azaltılabilir!

Trimbox yüksek voltaj koruma sistemini geliştiren Evren Yurttaş, Bursa Valiliği gayretleri ile ilk defa patentli bir ürünün ODTÜ tarafından test edilerek TSE'den beyan belgesi aldığına işaret etti...

Çevre Bakanlığı yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bünyesinde bulunan Türkiye Çevre Koruma Vakfı 2014 yılı itibarı ile hak kazanan 38 yüksek lisans ve doktora öğrencisine burs veriyor.

Kültür varlıklarını koruma bölge kurulları yönetmeliği!

19 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kültür varlıklarını koruma bölge kurulları yönetmeliği, Koruma Yüksek Kuruluna yapılacak itirazlarla ilgili usul ve esasları düzenliyor...

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma yüksek kurulunun görevleri!

Kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili hizmetlerin bilimsel esaslara göre yürütülmesini sağlamak kurulan Kültür ve tabiat varlıklarını koruma yüksek kurulunun görevleri nelerdir? İşte kanunun esasları..

Yüksek çevre kurulu nedir?

Etkin bir çevre yönetiminin sağlanması için hedef, politika ve strateji belirleyen yüksek çevre kurulu nedir? Yüksek çevre kurulunun çalışma şekli ve görevleri nelerdir? İşte yüksek çevre kurulu görevleri...

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma yüksek kurulunun görevleri!

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili hizmetlerin bilimsel esaslara göre yürütülmesini sağlamak üzere kurulan Kültür ve tabiat varlıklarını koruma yüksek kurulunun görevleri nelerdir? İşte yanıtı...

Koruma yüksek kuruluna yapılacak itirazlar!

Arkeoloji, sanat tarihi, hukuk, mimarlık ve şehir planlama dallarında uzmanlaşmış kişilerden Bakanlıkça seçilen beş temsilciden oluşan Koruma yüksek kuruluna nasıl itiraz edilir? İşte koruma yüksek kuruluna yapılacak itirazlar...

Koruma Yüksek Kurulunun Çalışma Şekli Haberi

Koruma Yüksek Kurulunun Çalışma Şekli

Koruma bölge kurullarının çalışma şekli nasıl?

Yurt içinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili görevlerin, bilimsel esaslara göre yürütülmesini sağlamak üzere kurulmuş olan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ile koruma bölge kurullarının oluşumu, çalışma usul ve esasları ile koruma bölge kurulu kararlarına karşı Koruma Yüksek Kuruluna yapılacak itirazlarla ilgili usul ve esasları düzenleyen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ve Koruma Bölge Kurulları Çalışmaları yönetmeliğine göre koruma bölge kurulları nasıl çalışır?


Yönetmelik kapsamında yer alan koruma yüksek kurulunun çalışma şekli ile ilgili hükümler şu şekilde sıralanıyor: 


Koruma Yüksek Kurulunun Çalışma Şekli

Madde 8 — Koruma Yüksek Kurulu yılda en az iki defa toplanır. Bakanlık gerekli gördüğünde kurulu olağanüstü toplantıya çağırır.


Koruma Yüksek Kurulunun toplantı gündemi Genel Müdürlükçe hazırlanır.


Koruma...