27 / 04 / 2024

korunan kıyı alanları

korunan kıyı alanları

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kıyı alanlarının korunmasına ilişkin 2 soru hazırladı. Gürer sorularını Bakan Özhaseki'ye sordu..

'Ben hep 50 liralık benzin alıyorum' diyenler dikkat! 2022'de hep 50 liralık benzin alanların kaç litresi kayboldu? 

Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artış ve TL'de yaşanan değer kaybı, pompa fiyatlarına yansıyor. Peki 2022'nin başında 50 liralık benzin alanların yıl sonunda kaç litresi kayboldu? İşte o rakamlar...

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Dekar Kıyıbahçe Ömerli fiyatları!

Dekar Kıyıbahçe Ömerli fiyatları metrekare bazında 7 bin 700 TL'den başlıyor. Lansmana özel fırsatların sunulduğu projede dairelerin alanları 141 metrekare ile 200 metrekare arasında değişiyor...

Dekar Kıyıbahçe fiyat listesi!

Dekar Kıyıbahçe'de satışlar başladı. Projede alanları 141 metrekare ile 200 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor. Peki fiyatlar ne kadardan başlıyor? İşte Dekar Kıyıbahçe fiyat listesi....

Ümraniye’ye spor köyü müjdesi!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada önceliklerinin, ulaşım, park, yeşil alanlar, kıraathaneler ve kültür sanat olacağını söyledi. Yıldırım, “İlçede yaşayanlara hizmet verecek çok büyük bir ‘Spor Köyü’ de kuracağız” dedi.

Kıyı Kanunu'na yeni düzenleme geliyor!

Doldurulan kıyı alanlarında yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümlerinden muaf tutulmasına yönelik düzenleme yapılması için Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi... 

İspanya'da dev kayalığın altına 3 bin nüfuslu köy kurdular!

İspanya’da ün kazanan doğal bir köy olan Setenil de las Bodegas'ta dev kayalığın altına 3 bin nüfuslu köy kurdular.  Minik ve sıcak bir köy olan Setenil de las Bodegas doğal alanlarıyla dikkat çekiyor.

Ordu Perşembe Yaylası'nda tatil köyü inşa ediliyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'nda apart ev, restoran, spor alanları ve eğlence mekanlarının bulunduğu yeni tatil köyü inşa ediliyor.

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

korunan kıyı alanları Haberi

korunan kıyı alanları



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kıyı alanlarının korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Gürer öncelikle "Türkiye kıyılarında korunan alan oranı yüzde kaçtır?" diye sordu.


CHP'li Gürer'in ikinci sorusu ise "Yönetmeliklerde kıyı alanlarını korumaya yönelik çalışmalar ve denetimleri düzenli yapılmakta mıdır?"...