02 / 05 / 2024

Kösem Sultan Cedit Valide Han

Kösem Sultan Cedit Valide Han

Osmanlı padişahı IV. Murad'ın annesi Kösem Sultan tarafından yaptırılan Cedit Valide Han restore ediliyor. Eminönü'ndeki hanın 210 odası ve üç tane avlusu bulunuyor.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 67 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde 851 hak sahibi anlaşma sağladı. 

Mbart Yapı Dekorasyon İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mbart Yapı Dekorasyon İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Kösem  tarafından kuruldu.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul çıkışı: Fatih Sultan Mehmet dirilse hesap sorar!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Fatih Sultan Mehmet, bugün ayağa kalksa, dirilse, ‘Sen ne yapıyorsun’ der.” dedi.

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı!

İstanbul Ulus'taki milyon dolarlık Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı. 2009'daki aidatların nerelerde harcandığı belgelenemediği için dava açıldı.

Kadıköy Sahrayıcedit 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi'ne bağlı Sahrayıcedit Mahallesi sınırları içerisinde kalan bazı parsellerin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıktı.. 

MSK Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MSK Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İsmail Kösem ve Mehmet Safa Kösem ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı. İmar planı 30 Ekim'de askıdan indirilecek..

Türkiye mega projelerle büyüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Türkiye büyüyor. Osmangazi Köprüsü'nü açtık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık. Bunlar dünya çağında önemli eserler. Bunlar ekonomideki verilerin dışında Türkiye'nin büyüdüğünün göstergesidir" dedi.

İM Enerji Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İM Enerji Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Onurcan Erdem tarafından 10 bin TL sermaye ile 24 Haziran'da Kadıköy, Sahrayıcedit Mahallesi, Güzide Sokak'ta kuruldu.

Ekşioğlu Lıfe İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Lıfe İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Sami Ekşi tarafından 1 milyon TL sermaye ile 5 Mayıs'ta Kadıköy, Sahrayıcedit Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Birincisınıf Motorlu Araçlar Kuyumculuk İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birincisınıf Motorlu Araçlar Kuyumculuk İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Alp Gofralılar tarafından 100 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Kadıköy, Sahrayı Cedit Mahallesi, Sayım Sokak'ta kuruldu.

Kösem Sultan Cedit Valide Han Haberi

Kösem Sultan Cedit Valide Han

Osmanlı padişahı IV. Murad'ın annesi Kösem Sultan tarafından yaptırılan Cedit Valide Han restore ediliyor. 210 odası ve üç tane avlusuyla döneminin en büyük ticaret merkezi olarak Eminönü'nde inşa edilen tarihi yapı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon karşılığı kiraya veriliyor. Açık artırma usülü yapılacak ihaleyle en yüksek rakamı veren katılımcı, 25 yıl boyunca hanın işletme hakkına da sahip...