13 / 05 / 2024

kosova Kardeş Keçiören Parkı açılış

kosova Kardeş Keçiören Parkı açılış

Kosova’nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara’nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan “Kardeş Keçiören Parkı” ve “Çanakkale Şehitleri Anıtı” törenle açıldı.

Türk Akımı kardeş projesine dönüşebilir!

Uzmanlar, Türk Akımı projesinin Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Bosna Hersek güzergahıyla ‘kardeşlik projesine' dönüşebileceğini söyledi. Türkiye-AB işbirliğinin ise gazın AB'ye giriş noktası olan Hırvatistan üzerinden gelişebileceğini belirtiliyor.

Kosova Kardeş Keçiören Parkı açıldı!

Kosova’nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara’nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan “Kardeş Keçiören Parkı” ve “Çanakkale Şehitleri Anıtı” törenle açıldı.

Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'nde Didim konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Turizm Platformu’nun işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi ile dünya kentleri Mersin’de buluştu.

Mersin 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi bugün başlıyor!

Mersin'de yapılacak "1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi" için bugün 4 kıtadan 25 ülkeden 52 belediyeden toplam 171 kişilik heyet geliyor.

Gençyılmaz Kardeşler İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gençyılmaz Kardeşler İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Umut Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 10 Kasım'da Büyükçekmece, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

ENKA, Kosova ile Makedonya'yı yaklaştırıyor!

Müteahhitlik şirketi ENKA ve ortağı Bechtel’in yaptığı, Kosova’nın başkenti Piriştina ile komşu ülke Makedonya’yı birbirine bağlayacak 65 kilometrelik yeni yolun ilk 5 kilometresi hizmete açıldı.

Necmi Kadıoğlu Kardeşkent 2 Sitesi'ni ziyaret etti!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ilçede sürekli hale getirdiği site ziyaretlerine Gökevler Mahallesinde bulunan Kardeşkent 2 Sitesi ziyareti ile devam etti.

İki Kardeş İnşaat Altyapı Asfalt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İki Kardeş İnşaat Altyapı Asfalt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hidayet Aymak tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Eylül'de Sancaktepe, Veysel Karani Mahallesi, Ulugazi Caddesi'nde kuruldu.

Dinçkök kardeşler mahkemelik oldu!

Akkök Grubu'nda kardeşler arasındaki hisse krizi mahkemeye taşındı. Ömer Dinçkök, ağabeyi Ali Raif Dinçkök'ün de aralarında bulunduğu 10 yönetici hakkında görevi kullanma iddiasıyla dava açtı

Kardeşler İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardeşler İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mohamed Bashir Elmasri tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Ağustos'ta Şişli, Eskişehir Mahallesi, Tuzcu Murat Sokak'ta kuruldu.

Kosova'daki Yanova Murat Bey Cami restore edildi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen Kosova'daki Yanova Murat Bey Cami ibadete açıldı.

Alya Kardeşler Turizm Otomotiv İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi açıldı!

Alya Kardeşler Turizm Otomotiv İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Alya, Mehmet Alya, Ahmet Alya ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 24 Ağustos'ta Bahçelievler, Zafer Mahallesi'nde açıldı.

İstikbal Kosova'da 2 mağaza açtı!

İstikbal, Kosova'nın Gjilan ve Ferizaj şehirlerinde aynı günde 2 mağaza açtı. Böylece yurtdışı mağaza sayısı 334'e ulaştı.

kosova Kardeş Keçiören Parkı açılış Haberi

kosova Kardeş Keçiören Parkı açılış

Kosova’nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara’nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan “Kardeş Keçiören Parkı” ve “Çanakkale Şehitleri Anıtı” törenle açıldı. Çanakkale şehitleri için saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, şehitler için dua edildi. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, burada yaptığı konuşmada, yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ederek, yüzyıllardır Mamuşa’daki Türklerin, Türkiye’nin desteği ile burada yaşamaya devam edeceğini ifade etti. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da daha önce de Mamuşa’da düzenlenen Domates Festivali’ne katıldığını anımsatarak, Mamuşa’ya her gelişinde olumlu gelişmeler gözlemlediğini, her defasından kasabanın daha da güzelleştiğini söyledi. Törene katılan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise Mamuşa’da kendini evinde gibi hissettiğini ifade ederek, buradaki belediye yetkilileri ve halk tarafından sıcak bir...