06 / 05 / 2024

Kosova Mamuşa

Kosova Mamuşa

Düzce Belediyesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa’ya spor salonu yapılacak.

Ziraat Bankası, Kosova'daki 3. şubesini Peja'da açtı!

Ziraat Bankası, Kosova'daki 3. şubesini Peja (İpek) kentinde hizmete açtı.

Selçuklu Kosova Mahalle Konağı tamamlanıyor!

Konya’nın merkez ilçesi Selçuklu'da inşa edilen Kosova Mahalle Konağı'nda sona gelindi. 5 milyon TL’ye mal olacak binanın yüzde 90'ı tamamlandı.

Selçuklu Kosova'ya mahalle konağı inşa ediliyor!

Selçuklu Belediyesi'nin Kosova Mahallesi'nde hayata geçirdiği mahalle konağının inşaatı son sürat sürüyor.

Kosova- Sırbistan arasındaki duvar yıkıldı!

Kosova ile Sırbistan arasında gerilime neden olan ülkenin kuzeyindeki Sırplar'ın yoğun olarak yaşadığı Mitroviça şehrinin kuzey bölümünde olan duvar yıkıldı.

Bereket Döner Kosova’da restoran açtı!

Bereket Döner, Eylül ayında Kosova'daki restoranı ile, 2016'nın son çeyreğinde ihracatta yeni dönemin startını verdi. Ekim ve Kasım aylarında global arenada büyüme hedeflerini sürdürecek firma üretim kapasitesini de yükseltti.

Düzce Belediyesi'nden Kosova'ya spor salonu!

Düzce Belediyesi ile Kosova’nın tek Türk belediyesi Mamuşa arasında imzalanan protool kapsamında Mamuşa’ya yapılacak spor salonunun yapımı için Ekim ayı içerisinde temel atma töreni düzenlenecek.

Kosova Mamuşa’ya spor salonu inşa edilecek!

Düzce Belediyesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa’ya spor salonu yapılacak.

Meram Kosova Camii hizmete açıldı!

Meram Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çaybaşı Mahallesi’ndeki Kosova Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da katıldı...

Kosova'ya 32 metrelik Eyfel Kulesi inşa edildi!

Kosova’da restoran işleten Blerim Besimi, Lipjan’da Eyfel Kulesi’ni yaptı. 3 ayda inşa edilen Eyfel kulesi 32 metre yüksekliğinde. Kule geçtiğimiz Cumartesi günü hizmete açıldı.

TİKA, Kosova'daki Yaşar Paşa Camisi'nin restorasyonunu tamamladı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Kosova Türkleri Bayramı resepsiyonu ve Prizen Başkonsolosluğu'nun bayrak çekme törenine katılmak üzere bugün Kosova'ya gidecek.

Kosova Gazi Mehmet Paşa Hamamı restorasyon için bütçe bekliyor!

Kosova'da bulunan Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük tarihi eseri olan ve UNESCO'nun tarihi eser konumunda bulunan Gazi Mehmet Paşa Hamamı, onarım için bütçe bekliyor.

Kosova Kardeş Keçiören Parkı açıldı!

Kosova’nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara’nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan “Kardeş Keçiören Parkı” ve “Çanakkale Şehitleri Anıtı” törenle açıldı.

Limak ve Çalık'a uluslararası ödül verildi!

Limak Şirketler Grubu ve Çalık Holding'in ortak olduğu Kosova Elektrik Dağıtım A.Ş (KEDS) bünyesinde hayata geçirdiği KEDS Academy, uluslararası platformda ödüllendirildi.

Kosova Mamuşa Haberi

Kosova Mamuşa


Düzce belediyesi kardeş şehir Mamuşa belediyesine spor tesisi yardımında bulunacak. Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa’ya spor salonu yapılması gündeme geldi. Kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı işbirliği ile 1,5 Milyon lira bütçeli spor salonu yapılması gündem maddesi olarak Meclisin Eylül ayı toplantısına getirildi. Düzce belediyesinin 750 bin lira katkı vereceği spor salonu yapılması Mecliste onaylandı. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve belediye üst düzey heyetinin kısa bir süre önce Düzce belediyesinde inceleme yaptığını hatırlatan Başkan Mehmet Keleş ‘Kosova’nın tek Türk şehri olan Mamuşa belediye ile temaslarımız sürüyor.  İki ülke ve şehir arasındaki ilişkiler ve dayanışma karşılıklı olarak proje ve yatırımlara yansıyacaktır’ dedi. 



Düzce Belediyesi



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Düzce belediyesi kardeş şehir Kosova...