04 / 05 / 2024

kot kesit rölevesi nerden alınır

kot kesit rölevesi nerden alınır

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamadan önce belediyeye giderek temin edilmesi gereken belgeler arasında kot kesit rölevesi de bulunuyor. Peki, kot kesit rölevesi nedir? İşte kot kesit rölevesi..

İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? 

Ev yapmak isteyenler İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edileneler...

Hoover Çamaşır Kurutma Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Özellikleri neler? 20 Şubat 2023 fiyat listesi

9 kg kurutma kapasiteli Hoover kurutma makinesi; Yünlü, pamuklu, kot, gömlek, sentetik gibi farklı kurutma özelliklerine sahiptir. Çamaşır nemini ölçen kuruluk sensörü sayesinde kurutma işlemi daha ergonomik gerçekleşir.Dört kurutma derecesi nedir?

Kirazlıtepe'nin 103 dönümü kentsel dönüşüme hazır!

Yıllardır tartışmalara konu olan Kirazlıtepe kentsel dönüşüm projesinde uzlaşma hala sağlanamadı. Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm İmar ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Bayram Ali Kot, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kot Sıfır Medya Mimarlık Mekan Organizasyon Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Kot Sıfır Medya Mimarlık Mekan Organizasyon Limited Şirketi Şişli Şubesi, Şişli'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Gök tarafından açıldı.

Kot Sıfır Medya Mimarlık Mekan Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Kot Sıfır Medya Mimarlık Mekan Organizasyon Limited Şirketi bugün 25 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Gök tarafından kuruldu. 

İmar yönetmeliği için sektör temsilcileri ne dedi?

İstanbul Belediyesi, yürürlüğe giren İmar Yönetmeliği ile ilgili ilk adımı attı. Kot farkı olan yerde yapılan inşaatlar kademeli olacak. 8 katlı bir bina önden 5, arkadan 8 kat gözükmeyecek. 3 katı teraslı gibi olacak.

Kula Belediyesi yeni hastane için kot çalışmalarına başladı!

Kula Belediyesi yeni hastane yeri için çalışmalarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığına yeni hastane yerinin tahsisinin gerçekleşmesinin ardından, hastane yerim kot alma çalışmaları Kula Belediyesi tarafından yürütülüyor.

İnşaat istikamet rölevesi dilekçesi!

İnşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere inşaat istikamet rölevesi alınabiliyor. Bu kroki bir dilekçe ile alınıyor. İşte inşaat istikamet rölevesi dilekçesi..

İnşaat istikamet rölevesi nereden alınır?

İnşaat istikamet rölevesini inşaat proje sahibi alıyor. Peki, inşaat istikamet rölevesi nereden alınır? İnşaat istikamet rölevesi nasıl alınır? İnşaat istikamet rölevesi için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat istikamet rölevesi nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı alınmadan önce imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösteren İnşaat istikamet rölevesi nasıl alınır? İnşaat istikamet rölevesi nereden alınır?

Kırıkkale keskin'de su kesintisi sürüyor!

Su şebekeleri ve depolardaki pompaların yenilenmesinden dolayı ilçede su sıkıntısı yaşanıyor. Kot seviyesi düşük aşağı mahallelere su verilirken, yukarı mahalleler 20 günden fazladır susuz...

Kot kesit dilekçe örneği!

İmar parselinde yapılacak binanın, proje müellifince hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belgeye olan kot kesit belgesi dilekçe ile alınabiliyor. İşte kot kesit dilekçe örneği..

Kot kesit nereden alınır?

Kot kesit belgesi, imar parselinde yapılacak binanın, proje müellifi tarafından hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belgeye deniyor. Peki, kot kesit belgesi nereden alınır?

kot kesit rölevesi nerden alınır Haberi

kot kesit rölevesi nerden alınır

Kot kesit rölevesi nedir?

İnşaat İstikamet Rölevesi; İnşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösterir kroki olarak tanımlanıyor


Kot kesit rölevesi ise; İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye deniyor.


Kot kesit rölevesi, belediyeye gerekli olan belgeler ile birlikte bir dilekçe ile başvuruda bulunarak alınabiliyor. kot kesit rölevesi almak için gerekenler aşağıda yer alıyor:


Başvuruda istenen belgeler

- Tapu

- Harita Örneği (çap)

- Aplikasyon

- İmar Durum Belgesi

- Dilekçe


Kot kesit rölevesi dilekçe örneği



………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

……………(ŞEHİR)




İlçemiz ………………………… Mahallesi ……… Pafta, ……… Ada, ………… Parselin kot kesit krokisinin tanzim edilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.



Saygılarımla,

   ...