27 / 04 / 2024

İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? 

İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? 

Ev yapmak isteyenler İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edileneler...



Ev yapmak isteyen kişiler inşaat aşamasından önce hangi evrakların olması gerektiğini sorguluyor. Bu kapsamda yeni inşaat yapmak istediğinizde ilk adım dilekçe ile İmar durumu, inşaat istikamet rölövesi- kot kesit belgesi başvurusunda bulunulması gerekiyor

Başvurudan sonra ruhsat bürosundan imar durumu talebi detayları ile inceleniyor, sonrasında İmar Durumu düzenleniyor.

İnşaat çalışmalarına başlayan kişiler, "İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edilen sorular ve tanımları...

İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? 

İSKAMET RÖLEVESİ NEDİR?

İstikamet rölevesi, inşaat ruhsatı öncesinde çizilecek olan mimari projeye altyapı olmak için imar durumuna uygun bir şekilde hazırlanmış kroki olarak tanımlanıyor. İstikamet rölevesi yapılmak istenilen yapının ebatlarını gösteriyor. Kod kesiti: Bir arsada yapılacak inşaatın yükseklik konumunu ayrıntılı olarak belirleyen belge olarak tanımlanıyor.

İSKAMET RÖLEVESİ NASIL ALINIR?

İnşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak için imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösteren kroki inşaat istikamet rölevesi olarak tanımlanıyor.

İnşaat istikamet rölevesini inşaat proje sahipleri alıyor. Peki, İnşaat istikamet rölevesi nasıl alınır? İnşaat istikamet rölevesi nereden alınır? 

İnşaat istikamet rölevesi, şahsın bağlı olunan ilçe belediyesinden bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile birlikte alınıyor.

İnşaat İnşaat istikamet Rölevesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar şu şekilde:

Tapu Fotokopisi
Aplikasyon Krokisi  Fotokopisi (Röperli)
İmar Durum Belgesi  Fotokopisi
Tapu Sahibi Harici Müracaatlarda Vekâletname (NOTER tasdikli olacak.)

https://www.turkiye.gov.tr/online-insaat-istikamet-kot-kesit-rolevesi-basvurusu-5367

İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? 

KOT KESİT RÖLESİ NEDİR?

Kot kesit rölevesi, imar parselinde inşa edilecek binanın, proje mükellifince hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belge olarak nitelendiriliyor. Kot kesit rölevesinin alınması için inşaat çalışmalarının yapılacağı arsanın bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılması gerekiyor.

İMAR DURUM BELGESİ NASIL ALINIR?

İmar durum belgesi başvurusu yapabilmek için belediyeye dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru hakkı, arsa sahibine ve onun yetkili kıldığı kimseye aittir. Başvuru için tapu kaydı da gerekiyor.

Violet Diamond için düğmeye basıldı! Beylikdüzü'ndeki Sakaryalılar Sitesi'nin yerine 328 yeni konut geliyor! 

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır?


Geri Dön