05 / 05 / 2024

köy arazilerinin belediyelere devredilmesi

köy arazilerinin belediyelere devredilmesi

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ, 5 Haziran 2015 tarihinde 29377 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Ankara Ayaş Evci Köyü şantiye alanına döndü!

Ayaş Evci Köyü sakinleri evlerinin ve ekili arazilerinin arasından bulunan kamyonlardan şikâyet ediyor. Köyün şantiye alanına döndüğünden bahseden Muhtar Orhan Arı, “Ekili ürün bırakmadılar, telefon direğimizi devirdiler, taşıdıkları taşları arazi ve yol kenarlarına saçıyorlar, evlerimi toz toprak i

Kemalpaşa'da lojistik köy kurulması için kamulaştırma kararı TBMM'de!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir lojistik köy kurulması kapsamında tarım arazilerinin acele kamulaştırılması nedeniyle mağdur olan vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Polat konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Aykurt Nuhoğlu'ndan Kadıköy'deki son kamu arazisinin satışına tepki!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,Kadıköy Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsanın satışa çıkarılmasına tepki gösterdi. Nuhoğlu, “Kamu arazilerinin bu şekilde satışa çıkarılması doğru değil." dedi.

Afyon Boyalı köyü sakinleri arazilerinin satışlarını istemiyor!

Bağlı Boyalı köyü halkı, Boyalı sınırları içerisinde bulunan, Bozkır mevkisi diye adlandırılan yerde iki adet arazinin satışını 2010 yılında görev yapan Muhtar İbrahim Aksoy döneminde satışı onaylanan arazilerinin satışının yapılmasını istemiyor.

Bursa Kıyı Yönetim Planı onaylandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahiller için hazırladığı 1/50000’lik ‘Kıyı Yönetim Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Sahil planı diğer belediyelere de örnek teşkil edecek.

Sakarya Hanlı Köyü'deki tarım arazileri sanayi bölgesine mi dahil ediliyor!

Hanlı Köyü’nde bulunan tarım arazilerinin, belediyenin yaptığı imar planı ile sanayi bölgesine dahil edilmesine tepkiler büyüyor. Altın değerindeki topların saniyeye açılmasına engel olmak için itiraz dilekçesi verildi.

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ!

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ, 5 Haziran 2015 tarihinde 29377 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Köy arazilerinin emlak vergisi olur mu?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ve araziler bu kanun hükümlerine göre Emlak Vergisine tabi tutuluyor. Peki, Köy arazilerinin emlak vergisi olur mu? Köy arazileri emlak vergisinden muaf mı?

Bilge Köyü'nden ayrılanlar arazilerinin bedellerini istiyor!

Bilge Köyü'nde yaşanan katliamdan sonra Kırklareli'nde konutlara yerleştirilen köylüler arazi bedelini alırlarsa yeni arazi alacaklar

Arazi, evliya adına köy tüzel kişiliğine tescil edilir mi

Tamer Heper, Posta gazetesindeki köşesinde köydeki arazilerinin 'Bu bölgede evliya var' iddiasıyla köy tüzel kişiliğine tescil edildiğini anlatan okurunun sorusunu cevaplıyor... İşte Heper'in o yazısı

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

köy arazilerinin belediyelere devredilmesi Haberi

köy arazilerinin belediyelere devredilmesi

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ!

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ, 5 Haziran 2015 tarihinde 29377 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında yer alan esaslar şu şekilde:


TEBLİĞ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


12/11/2012 TARİHLİ VE 6360 SAYILI ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE

KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN GEREĞİ

KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİNDEN BELEDİYELERE DEVREDİLEN

ARAZİLERİN 19/9/2006 TARİHLİ VE 5543 SAYILI İSKÂN

KANUNU AMAÇLARINDA KULLANILMASINA

İLİŞKİN TEBLİĞ


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 19/09/2006 tarihli ve 5543 sayılı İskân Kanununun 12/07/2013 tarihli ve 6495 sayılı Kanun ile eklenen geçici 6 ncı maddesinin birinci fıkrası gereği 12/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi...