05 / 05 / 2024

Köy Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

Köy Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

Köy Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 2 Haziran 2007 Cumartesi günü 26540 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Köy Kanununda yapılan yasal değişiklikler...

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla yapılan köy evi ve deprem konutu tamamlanıyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla hayata geçirilen köy evi ve konutun inşaatı tamamlanıyor.

Mitiwaste Entegre Atık Yönetimi Ve Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Mitiwaste Entegre Atık Yönetimi Ve Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Tağı, Ahmet Selim Ertunç, Halil İbrahim Gündüz, Mehmet Yılmaz ve Yiğit Tecimen ortaklığında kuruldu.

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla köy evi ve deprem konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler arasında yer alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla bir köy evi ve 6 dairelik konut inşa ediliyor.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

18/3/1924 Tarihli ve 442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile köyde ikamet eden ve köy nüfusuna kayıtlı evi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine satılan taşınmazlar üzerinde bina yapılmaması amaçlanıyor.

Balıkesir Gönen'de köy evleri ve arsalara talep arttı! Fiyatlar uçtu!

Son zamanlarda Gönen şehir merkezine yakın konumlanan köy evlerine talep arttı. 

Öğretmenlerden Kadıköy Belediyesi ve İBB’ye restorasyon çağrısı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Kadıköy Kızıltoprak’ta Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’nin kullandığı fakat mülkiyeti Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verilen “bahçeli köşkten” öğretmenlerin tahliyesine ilişkin durdurma kararına itirazları reddetti.

Cmr Alışveriş Merkezi Danışmanlık Yönetim Ve Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Cmr Alışveriş Merkezi Danışmanlık Yönetim Ve Kiralama Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Özkan Şenyüz tarafından kuruldu.

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fouad Jamıl ve Pıerre Robert  Roger Romaın ortaklığında kuruldu. 

Aygök Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aygök Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Silivri'de Yahya Aydın tarafından kuruldu. 

İzmit Sepetçi Köy Konağı ve Müzesi açıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Sepetçiler Mahallesi’nde (Köyü) inşa edilen ilk köy müzesi ve konağı törenle hizmete açıldı.

İzmit Sepetçi Köy Konağı yarın açılıyor!

Kentteki çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, Sepetçi Köy Konağı ve Köy Müzesi'nin açılışını yarın gerçekleştirecek.

Axess Unıted İnşaat Yatırım Danışmanlık Yönetim İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Axess Unıted İnşaat Yatırım Danışmanlık Yönetim İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Ammar Aswad tarafından kuruldu.

Köy Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Haberi

Köy Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

KANUN


KÖY KANUNUNDA VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN!

             

Kanun No. 5673           

Kabul Tarihi: 27/5/2007


             MADDE 1 – 18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanununun 74 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, dördüncü fıkrasına "görevinden ayrılan" ibaresinden sonra gelmek üzere "veya bu Kanun hükümlerine göre aylık bağlanmış olan" ibaresi ile aynı fıkranın sonuna "Geçici köy korucularının ölümü sebebiyle eşlerine aylık bağlanması durumunda yukarıda belirtilen hak sahiplerine aynı şekilde muayene, tetkik ve tedavi yardımı yapılmasına devam olunur." cümlesi ve maddenin sonuna aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.


             "Bakanlar Kurulunca tespit edilecek illerde; olağanüstü hal ilanını gerektiren sebeplere ve şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin...