03 / 05 / 2024

Köy ve mezralar

Köy ve mezralar

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarının tespiti nasıl yapılıyor? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

İstanbul'da satılık arsa ve konut fırsatı! Yüzde 20 indirim ve 4 taksit imkanıyla! 

İstanbul Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul'un Kadıköy ve Kartal ilçesinde yer alan bir konut ile iki arsayı 4 taksit imkanıyla 850 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

İstanbullulara müjde! Kadıköy-Sabiha Gökçen arası kesintisiz bağlantı sağlanacak!

İnşaat çalışmalarının yüzde 91'i tamamlanan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy ve Sabiha Gökçen arasının kesintisiz sağlanacağını dile getirdi. 

Köy yerine kırsal mahalleler geldi!

Büyükşehir Belediyesi statüsüne sahip 30 ildeki 16 bin 220 köy ve 1053 belde mahalle yapıldı. Köy ve belde statüleri kaldırıldı. Peki yasa kapsamında yapılan düzenlemeler ne? İşte detaylar...

Uzmanlar kıyı kesimleri uyardı!

İzmir fayının kırılması durumunda özellikle şehrin kıyı ve ova bölgeleri üzerindeki binalar hasar görecek. 6.5 -7 üzeri büyüklükteki depremde kayalık bölgeler daha az etkilenecek. Yerbilimciler acil olarak önlem alınması uyarısını yapıyor. 

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Antalya Club Zigana Tatil Köyü ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli 18 Haziran'da açılıyor!

Tek-Art İnşaat tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Antalya Club Zigana Tatil Köyümüz ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli'nin sezon açılış tarihi olarak 18 Haziran 2020 belirlendi. 

Beşiktaş ve Kadıköy’den ev almak isteyenler için büyük fırsat!

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, "Bu fiyatlar Kadıköy ve Beşiktaş’ta ev sahibi olmak için büyük fırsat. Son 5 yılda yüzde 30’un üzerinde değer kazanan bu iki ilçede bu fiyatları 1 yıl sonra görmemiz imkansız" dedi...

Aspat Tatil Köyü Ve Turistik Tesisleri Anonim Şirketi kuruldu!

Aspat Tatil Köyü Ve Turistik Tesisleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Okay tarafından kuruldu.

Kadıköy ve Üsküdar'da 8,5 milyon TL'ye satılık iki gayrimenkul!

Kadıköy Emlak Müdürlüğü, Kadıköy Merdivenköy ve Üsküdar Çengelköy'de yer alan iki adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 8 milyon 580 bin TL olarak belirlendi.

Kemer Phaselis Tatil Köyü icradan satılıyor!

Kemer İcra Dairesi, Güney Antalya Turizm Bölgesi'nde yer alan Phaselis Tatil Köyü'nü satışa çıkardı. 1. sınıf tatil köyü ve 5 yıldızlı otel olan taşınmazın satış bedeli 88 milyon 943 bin TL olarak belirlendi.

Manisa’ya Engelli Köyü ve Huzurevi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı son toplantısında Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı bütçesi görüşüldü. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ayrıca Manisa’ya Engelli Köyü ve Huzurevi Projesi yapılacağının da müjdesini verdi.

Köy ve mezralar Haberi

Köy ve mezralar

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarının tespiti!

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarının tespiti ile ilgili hükümlere Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor.


Söz konusu yönetmelikte yer alan 43. maddeye göre, köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarının tespiti, valiliklerce birisi harita mühendisi olmak üzere en az üç kişilik bir komisyon tarafından yapılıyor.


Madde 43

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarının tespiti, valiliklerce birisi harita mühendisi olmak üzere en az üç kişilik bir komisyon tarafından 1:1000, 1:2000 veya 1:5000 ölçekli halihazır haritalar veya kadastro paftaları üzerine yapılır, il idare kurulunca onaylanır.


Aynı köyün mülki sınırları içinde kalmakla birlikte köy yerleşik alanı ile civarının dışında kalan mezralarda mevcut köy ortak yapıları yok ise yerleşik alan ve civarı tespiti yapılamaz.

Köy ortak yapılarının...