05 / 05 / 2024

Köy yerleşik alanının tespit edilmesi

Köy yerleşik alanının tespit edilmesi

Belediye alanları dışındaki, inşa edilmiş yapıların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarından geçirilen çizginin içinde kalan alan köy yerleşik alan tespiti kim yapar?

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Hadımköy rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Hadımköy Mahallesi Rezerv Yapı Alanının bir kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerinin fotoğraflarını paylaştı. Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamada da bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

İş GYO Kadıköy arsasının değeri belli oldu! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy Otel projesi arsasının değeri belli oldu. Peki İş GYO Kadıköy arsasının değeri ne kadar oldu? İşte açıklanan o rakam...

Emlak Konut GYO Köy Projesi 2. Etap'ın değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO, Köy Projesi 2. Etap 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki, Köy Projesi 2. Etap'ın değeri ne oldu?

Köyler imara açılıyor iddiası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Kırsal mahalleler hangi vergilerden muaf?

Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerler, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca bazı vergilerden muaf olacak, bazılarını ise indirimli şekilde ödeyecebilecekler.

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği!

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği bugünkü 31455 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son 10 ayda 15 milyon metrekarelik yayla alanının statüsü değiştirildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yayla statüsündeki yaklaşık 900 bin metrekarelik alanın imara açılması kararıyla beraber son 10 ayda imara açılan yayla alanlarının büyüklüğü 15 milyon metrekareye ulaştı. 

İsrail'in yıktığı Hammisa Bedevi köyü sakinleri başlarını sokacak yer arıyor!

İsrail'in işgal altında olan Hammisa Bedevi köyünü yıkmasının ardından geriye teneke parçalarından başka bir şey kalmazken, köy ahalisi kış arifesinde çocuklarına barınak bulmanın yollarını arıyor.

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Köy yerleşik alanının tespit edilmesi Haberi

Köy yerleşik alanının tespit edilmesi

Köy yerleşik alan tespitini kim yapar?

Köy yerleşik alanları; köy ve mezraların cami, köy konağı gibi köy ortak yapıları ile köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlar tarafından, yapımı tarihinde yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine uygun olarak inşa edilmiş yapıların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarından geçirilen çizginin içinde kalan alan köy yerleşik alan olarak tanımlanıyor.


Köy yerleşik alanı civarı ise, bu çizgi ile 100 m. dışından geçirilecek olan, valiliklerce tespit edilerek il idare kurulunca karara bağlanan sınırın içinde kalan alan köy yerleşik alanı civarı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, köy yerleşik alan tespitini kim yapar? Köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?


Köy yerleşik alanı tespiti..

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarının tespiti, valiliklerce birisi harita mühendisi olmak üzere...