02 / 05 / 2024

köylerin özellikleri

köylerin özellikleri

Nüfusu 2000'in altında olan yerleşim yerleri köy olarak nitelendiriliyor. Peki köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir, detayları...

Bakan Özhaseki açıkladı! KÖYDES için bu yıl 6,9 milyar lira ödenek ayrıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi için bu sene 6,9 milyar lira ödenek ayırdıklarını kaydetti.

Kiwi KSI-6450 kırışık giderici buharlı dikey ütünün özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

En zor ev işleri arasında yer alan ütü işlemini zahmetsiz ve zevkli hale getiren Kiwi KSI-6450 kırışık giderici buharlı dikey ütünün özellikleri ve fiyatı araştırılıyor. Peki, bu ütünün özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

Altus AL 445 NIX bulaşık makinesinin teknik özellikleri neler? Fiyatı ne kadar?

Bulaşık makinesi konusunda oldukça iddialı cihazlar üreten Altus, son olarak son teknolojik özelliklerle donattığı AL 445 NIX bulaşık makinesi piyasaya çıkardı. Bu nedenle, bu ürünün teknik özellikleri ve fiyatı da arama motorlarında araştırılmaya başlandı.

Daewoo D-Tr 6 programlı bulaşık makinesinin teknik özellikleri neler? Fiyatı kaç TL?

Beyaz eşya piyasasında iddialı bir bulaşık makinesiyle tüketicilerin beğenisini kazanmak isteyen Daewoo, D-Tr 6 programlı bulaşık makinesini görücüye çıkardı. Daewoo, ayrıca, bu ürünün tüm teknik özelliklerini de paylaştı. Peki, bu ürünün teknik özellikleri neler? Fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Şık tasarımı ve yüksek teknolojik özellikleri ile Kia Sportage 2023'ün en dikkat çekeni oldu

Kia Sportage'ın en büyük özelliklerinden biri, şık ve modern tasarımıdır. Sportage, dinamik hatları, büyük ızgara ve LED farlarıyla dikkat çeker. Bu özellikleri sayesinde, Sportage, otomobil severler tarafından tercih edilen bir SUV haline gelmiştir. Peki Kia Sportage 10 Mayıs 2023 fiyat listesi ned

Arçelik 6055 UHI E Sınıfı 5 Programlı Bulaşık Makinesi Inox ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Arçelik Bulaşık Makinesi, sahip olduğu teknoloji sayesinde 5 farklı yıkma fonksiyonuyla, 14 kişilik bulaşığı tek seferde yıkar. Peki cihazın teknik özellikleri neler?

Profilo BMS621V1 Bulaşık Makinesi ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Profilo bulaşık makinesi, Akıllı Deterjan Dozaj Sistemi ve Hijyen Ekstra fonksiyonu ile 13 kişilik bulaşığın yıkanmasını sağlar. Peki cihazın diğer özellikleri neler? 

Arçelik K 3283 IN Çelik Çay Makinesi bin 599 TL! Özellikleri neler? 

Arçelik K 3283 IN elektrikli çelik çay makinesi 1.7 Lt su haznesi ve 0.7 Lt demlik haznesinin yanı sıra sıcak tutma özelliğiyle dikkat çekiyor. Peki cihazın teknik özellikleri neler?

Profilo BMS621V1 13 Kişilik Solo Bulaşık Makinesi 10 bin 399 TL! Teknik özellikleri neler? 24 Mart 2023 fiyat listesi

Profilo BMS621V1 Solo Bulaşık Makinesi 13 kişilik yıkama kapasitesi ve 6 farklı yıkama programı sayesinde bulaşık yıkama işlemini gerçekleştirir. Peki cihazın teknik özellikleri neler? 

Vestel BM 6302 X WIFI 6 Programlı Bulaşık Makinesi 9.764 TL! Özellikleri neler? 20 Mart 2023 fiyat listesi

Daha çok ev hanımlarının en çok ihtiyaç hissettiği ürünler arasında ilk sıralarda yer alan bulaşık makinesi fiyatları ve özellikleri ve detayları sürekli merak konusu oluyor. Biz de sizin için Vestel bulaşık makinesine ilişkin ayrıntıları araştırdık.

Arçelik 6155 Bulaşık Makinesi 8.784 TL! Teknik özellikleri ve detayları neler? 18 Mart 2023 fiyat listesi

Bulaşık makinesi satın almak isteyen bireyler en uygun fiyatlı ve en kaliteli bulaşık makinelerini araştırmaya devam ediyor. İşte tam da bu durumda Arçelik 6155 Bulaşık Makinesi özellikleri ve kalitesiyle ön plana çıkıyor.

Beko BM 6046 B Bulaşık Makinesi 9.115 TL! Beko bulaşık makinesi özellikleri neler? 17 Mart 2023 fiyat listesi

Bulaşık makinesi almak isteyenler ceplerini düşünerek en uygun ve en kaliteli bulaşık makinelerini araştırma yapmaya devam ediyor. İşte tam da bu sırada Beko BM 6046 B Bulaşık Makinesi özellikleri ve kalitesiyle ön plana çıkıyor.

Vestel BM 5001 Retro Siyah 5 Programlı Bulaşık Makinesi 9.539 TL! Özellikleri neler? 15 Mart 2023 fiyat listesi

Evlerin olmazsa olmazları arasında yer alan ve vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu beyaz eşya ürünlerinden biri durumuna gelen bulaşık makinesi fiyatları ve özellikleri sıkça merak konusu oluyor. İşte Vestel Bulaşık Makinesi ile ilgili bilgiler...

köylerin özellikleri Haberi

köylerin özellikleri

Köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir?

Köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir sorusunun yanıtından önce köy nedir, köyün özellikleri nelerdir konularına açıklık getirelim.


Köy, genel idare teşkilatının en küçük yerleşim yeri, tüzel kişiliğe sahip bir mahalli idaredir. Bir başka deyişle nüfusu 2000'den az olan yerler köy olarak nitelendiriliyor.


Köyün idaresi, muhtar ve köy ihtiyar meclisi tarafından gerçekleşiyor. Bu kimseler, seçmenler tarafından beş senede bir seçiliyor.


Köy kanununa göre, yabancı uyruklu olanlar köyde mülk edinemezler ve İçişleri Bakanının izni olmadan orada yerleşip oturamıyorlar.


Köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir?

Köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir sorusunun yanıtına gelince, köy ve mezraların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarının 100 metre dışından geçirilecek bir çizginin içinde kalan alan köy yerleşim alanlarının sınırlarını gösterir....