19 / 05 / 2024

köylüler barakada

köylüler barakada

Yaklaşık 1000 yıllık geçmişi olan köy su altında, gidecek yerleri olmayan köylü ise sefalet içinde

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Eylem Göylüler Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eylem Göylüler Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Eylem Göylüler tarafından kuruldu.

Bakan Dönmez açıkladı! Çiftçi ve köylüler bunu bekliyordu! İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçi ve köylülerin beklediği o haberi duyurdu. İşte detaylar!

İzmir'de mahkeme otoyolu köylülere verdi!

İzmir Kemalpaşa'da mahkemenin üzerinde otoyol bulunan arazilerini kendilerine geri verdiği köylüler şaşkınlık yaşıyor. 

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle açıldı.

Batmanlı köylüler için villa evler inşa ediliyor!

Batman Merkez ilçesi Çayüstü köyünde Ilısu Barajı altında kalacak olan mağaralarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için villa tipi evler inşa ediliyor. 

Malezya'yla inşaat sektöründe büyük işler yapabiliriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Malezya'yla Enerji, savunma sanayi, otomotiv, inşaat, bilişim teknolojisi gibi pek çok alanda müşterek attığımız ve atabileceğimiz adımlar, yapabileceğimiz çok büyük işler var." dedi.

Tasarımıyla dikkat çeken köprüler!

Dünyadaki sıra dışı köprüler benzersiz özellikleri ve sıradışı görüntüleriyle dikkat çekiyor. Bazı köprüler dönüştürülebilir ve olağandışı biçimler alırken, bazıları da dekoru ile romantik duyguların ilham kaynağı oluyor. 

TOKİ Bolu Kürkçüler'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ  “Bolu Merkez Kürkçüler 56 Konut Projesi kapsamındaki yer alan konutlar için sözleşme tarihleri 5 Şubat 2018-9 Şubat 2018 olarak belirlendi.

Türk müteahhitleri Afrika’da milyar dolarlık işler alıyor!

Yurt dışında inşaat taahhüt işleri üstelenen Türk müteahhitleri Afrika’da milyar dolarlık işler için anlaşmalar sağlıyorlar. 

Söke'deki Rum Köyü Doğanbey için yıkım kararı!

SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imara aykırı olduklarını öğrendiler. 

İşte Kanal İstanbul'un geçeceği köyler!

Güzergâhı belli olan Kanal İstanbul projesi, Dursunköy ve Baklalı köylerinin kıyısından geçecek. Burada arazisi olan köylüler, sevinçle projeyi bekliyor..

Türk firmaları Senegal'de milyar dolarlık işler başardı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türk firmalarının Senegal’de havalimanları, kongre ve kültür merkezleri, oteller, lojistik merkezleri ve pazar yerleri gibi milyar dolarlık işler yaptığını gördüm." dedi.

köylüler barakada Haberi

köylüler barakada

Giresun ile Gümüşhane sınırlarında yer alan Gelivera Köyü, yapılan baraj nedeniyle sular altında kalınca köylüler kurtarabildiği eşyalarını vadinin yükseklerine çıkardı. Şehirde bir akrabası olan ya da ev tutabilenler köyü terk etti. Ancak bu imkânı olmayanlar, çaresizlik içinde kendi yaptıkları barakalarda yaşamaya başladı. 


Yaklaşık 1000 yıllık geçmişi olan Gelivera, adı ‘Koyverdun gittun benu’ diye türkülerde geçen bir köy. Yeni adı ‘Sapmaz’ olan 142 hanelik köyde 91 hane, barajın yapımına karşı dava açmış olsa da tüm köylü evlerini terk etmek zorunda kaldı. 


Köylülere evlerinin ve arazilerinin bedelleri ödendi. Ancak yüzyıllarca yaşadıkları yurtlarını terk edemeyen Geliveralılar dağa taşa kurdukları barakalarda yaşamaya devam ediyor. Köyde yaşayanlara telefonla ulaşmak mümkün değil. Köylülerin bir kısmı Giresun merkeze, kimisi de başka köylere sığınmış durumda. İzzet Durdu da başka...