03 / 05 / 2024

Koyunbaba Köprüsü kaç metre

Koyunbaba Köprüsü kaç metre

Çorum’un Osmancık ilçesinde bulunan ve Osmanlı Devleti tarafından Anadolu’da inşa edilen en uzun köprü özelliğini taşıyan ve Sultan ikinci Beyazıt tarafından yaptırılan Koyunbaba Köprüsü’nde restorasyon çalışmaları başlatıldı.

45 bin araç geçiş garantisi verilmişti! 1915 Çanakkale Köprüsü'nden kaç araba geçti?

45 bin araç garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen araç sayısı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprüden paylaştığı fotoğrafla birlikte yeni yapılan Çanakkale Köprüsü’nden araç geçiş sayısını paylaştı.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Koyunbaba Köprüsü'ndeki çalışmaların durmasına tepki!

Çorum’un Osmancık ilçesinde ek proje nedeniyle tarihi Koyunbaba Köprüsü’ndeki çalışmalara ara verilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ses şikayeti!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiğe açıldı. İstanbullu boğazın yeni gerdanlığını çok sevdi. Ancak ‘Beyaz Türkler’ bu durumu hazmedemedi. ‘Çok ses geliyor rahatsız oluyoruz. Arılar bile kaçıyor’ dedi.

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore ediliyor!

Osmancık’ta restorasyon çalışmaları devam eden Koyunbaba Köprüsü ile ilgili iddialara son noktayı yetkililer koydu. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Osman Gazi Köprüsü bölgede arsa ve konut fiyatlarını yükseltti!

Osman Gazi Köprüsü sayesinde bambaşka bir çehreye kavuşacak. Bölge halkı 5 bin liralık arazilerin şimdiki değerinin 100 bin lira olduğunu söyledi. Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin de köprünün trafik yoğunluğunu azaltacağını söyledi.

Adana Çatalan Batı Köprüsü'ndeki kaçak büfe kaldırılacak!

Sabah Güney'in haberini ihbar kabul eden Büyükşehir, Çukurova Belediyesi'nden Çatalan Batı Köprüsü'nün başındaki büfenin kaldırılması istedi. İşgale son verildi.

Çanakkale Kocabaş Çayı Köprüsü yıkılacak!

Biga'nın simgesi Kocabaş Çayı köprüsü yıkılarak yenisi yapılacak. Kocabaş Çayı Islah Projesiyle modern bir görünüme kavuşacak olan dere yatağı, Kocabaş Köprüsü'nün de yenilenmesiyle bambaşka bir görünüm elde edecek.

Adana'daki Varda Köprüsü Projesi onayladı!

Adana'nın tarihi Varda Köprüsü için hazırlanan proje, ÇKA'dan destek almaya hak kazandı. Köprü çevresine seyir tepesi, 2 köprü ve yol yapılacak

Boğaziçi Köprüsü satışa çıkarıldı!

1982 yılında Boğaziçi Köprüsü yurt dışındaki işçilere döviz karşılığı satılacakmış. Peki kaç liraya? İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Galata Köprüsü satışa çıkarıldı!

İstanbul Belediyesi, 1980 yılında Galata Köprüsü'nü hurda fiyatına satışa çıkarmış... Peki kaç liraya? İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış. Köprünün finansmanına Avrupa Yatırım Bankası'ndan başka Almanya, Fransa, İngiltere, Danimarka, İtalya ve Japonya katılacakmış ve köprünün aynı sene yapılması kararlaştırılmış.

Koyunbaba Köprüsü kaç metre Haberi

Koyunbaba Köprüsü kaç metre


İlk defa 2010 yılında gündeme getirilen ve dönemin bakanına dosya halinde sunulan köprü restorasyonu 2013 yılında ihale edildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, “Osmanlı arşiv kayıtlarında ikinci Beyazıt Köprüsü olarak yer alan köprünün Anadolu’da Osmanlı İmparatorluğu tarafından inşa edilen en uzun köprü olma özelliğinin yanı sıra Osmanlı yol ağında önem arz eden bir özelliği de söz konusudur’’ dedi. Köprünün, tarihî İpek Yolu’nda da çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Bağcı, Osmancık ilçesi önemli bir geçiş noktası olduğunu kaydetti. 



Yeni...