27 / 04 / 2024

Osman Gazi Köprüsü bölgede arsa ve konut fiyatlarını yükseltti!

Osman Gazi Köprüsü bölgede arsa ve konut fiyatlarını yükseltti!

Osman Gazi Köprüsü sayesinde bambaşka bir çehreye kavuşacak. Bölge halkı 5 bin liralık arazilerin şimdiki değerinin 100 bin lira olduğunu söyledi. Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin de köprünün trafik yoğunluğunu azaltacağını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, son tabliyesini  yerleştirmesinin ardından "Osman Gazi Köprüsü" olarak adını açıkladığı  İstanbul-  Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit-Körfez geçiş  köprüsü, İstanbul ile  İzmir  arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate  indirecek. Köprünün geçtiği Dilovası'na müze, alışveriş alanları, kafeteryalar,  sosyal tesisler inşa edilecek, ilçede birçok uluslararası yarışmalar  düzenlenecek.


Osman Gazi Köprüsü bölgede arsa ve konut fiyatlarını yükseltti!


Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  proje sayesinde İzmit Körfezi'ne bir gerdanlık takıldığını, ışıklandırılan  köprünün akşamları da farklı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.


Köprüyü gören bölgelerden gün batımının muhteşem olduğunu aktaran  Şahin, gelecekte fotoğraf ağırlıklı uluslararası yarışmalar düzenleyeceklerini  ifade etti.



'DÜNYANIN ÖNEMLİ YATIRIMLARINDAN BİRİ'


Şahin, bu projenin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli  yatırımlarından biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:


"Yap işlet devret modelini yürüten firma tarafından kurulacak AVM'ler  yoldan geçen taşıt trafiğine yönelik her türlü hizmeti sağlayacak. Bunlardan biri  Diliskelesi Mahallesi'ne kuruluyor. Burası sadece bir alışveriş mantığında da  çalışmayacak. Mesela müze yapmayı, sosyal tesisler, donatı alanları üretmeyi  planlıyorlar. Bunları da en çok Dilovası ilçesi olarak biz kullanacağız.  Etkinlikler olarak festivaller düzenleyeceğiz. Bizim bu sosyal altyapımıza çok  katkı sağlayacak. Müzenin içinde köprünün serüvenini fotoğraflarla anlatacaklar.  Müzede bunun dışında başka şeyler de olacak. AVM'den de köprü gözüküyor.  Türkiye'de böyle köprü manzaralı bir AVM olduğunu düşünmüyoruz. "


Şahin, köprünün D-100 karayolundaki trafik yoğunluğunu da  azaltacağını, bunun Dilovalıların günlük yaşantısına olumlu etki yapacağını  anlattı.


Köprüyü gören bölgelerde arsa ve konut fiyatlarının yükseldiğini dile  getiren Şahin, "Dilovası'nda hemen hemen köprüyü görmeyen hiçbir konut yok. Fiyat  artışı oldu. İnsanlar artık köprü manzaralı evlerinde oturuyorlar. Bunun  artılarını göreceğiz. Ama öncelikle sağlıklı kentleşme ve sağlıklı konut üretimi  konusunda hassasız. Heyecanla köprü çalışmalarını izliyoruz. Bizim için bu canlı  yayın gibi oldu. Ben de göreve başladığımdan itibaren denizin üstüne çıkmıştı  köprü. Sanki lego koyar gibi önce kuleler yükseldi. Ardından bir kuşak gibi çelik  halatlar geldi. Çok kısa bir sürede köprü şu andaki siluetine ulaştı" şeklinde  konuştu.



'5 BİN LİRALIK ARSA 100 BİN OLDU'  


Diliskelesi Mahallesi'nde yaşayan Abdülhamit Segman da böyle tarihi  bir projeyi hayata geçirenlere minnettar olduklarını dile getirdi.


Köprünün, bölge halkına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını  vurgulayan Segman, "Bu köprü için kim ne diyebilir? Bunu anlatmaya gerek var mı?  Bu bir eserdir, tarihtir. Eskiden Yalova'ya bir saatte gidiyordun, şimdi birkaç  dakikada Yalova'dasın. Bundan daha iyi bir şey olabilir mi? 6-7 yıl öncesine  kadar burada dönümü 5-6 bin liraya kimse arsa almıyordu, şimdi oldu 100 bin lira.  Köprü yapılmasaydı bu bölge 20 yıl daha aynı olacaktı." dedi.


Her gün köprüye bakmaya birilerinin geldiğini, fotoğrafların  çekildiğini kaydeden Segman,"Çalışmalar bittikten sonra buradaki halk kendine bir  piknik alanı oluşturacak. Zaten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim  Karaosmanoğlu, bize seyir tepesi yapacağı konusunda söz verdi." diye konuştu.


'1 SAATTE BURSA'YA GİDECEĞİZ'


Evinden köprü manzarasını seyreden Bekir Özcan ise Kars'tan 30 yıl  önce Kocaeli'ne taşındığını belirterek, "Ağabeyim Bursa'da yaşıyor. 4-5 saatte  Bursa'ya gideceğimize artık köprü sayesinde 1 saatte gideceğiz, ne güzel. Arsalar  değerlendi. Bu proje sayesinde ilçemiz gelişecek" dedi.


Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu projeyi Türkiye'ye  kazandırdığı için teşekkür etti.


AA



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


KOCAELİ'NİN Dilovası ilçesi, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Osman Gazi Köprüsü sayesinde bambaşka bir çehreye kavuşacak.


İlçede arazi fiyatları şimdiden patlarken, AVM projeleri üzerinde çalışılmaya başlandı. Projenin etrafında piknik alanları ve seyir terası da oluşturulacak. Diliskelesi Mahallesi'nde yaşayan Abdülhamit Segman, '6-7 yıl öncesine kadar burada dönümü 5-6 bin liraya kimse arsa almıyordu, şimdi oldu 100 bin lira" diye konuştu.


Akşam





Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kocaeli’nin Dilovası ilçesi, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Osman Gazi Köprüsü sayesinde bambaşka bir çehreye kavuşacak.


Son tabliyasının yerleştirildiği törende adı açıklanan “Osman Gazi Köprüsü”, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini kısalttığı gibi geçtiği güzergahlara da büyük değer kattı. Köprünün geçtiği Dilovası'na müze, alışveriş alanları, kafeteryalar, sosyal tesisler inşa edilecek, ilçede birçok uluslararası yarışmalar düzenlenecek. Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, yaptığı açıklamada, proje sayesinde İzmit Körfezi'ne bir gerdanlık takıldığını, ışıklandırılan köprünün akşamları da farklı bir güzelliğe büründüğünü söyledi. Köprüyü gören bölgelerden gün batımının muhteşem olduğunu aktaran Şahin, gelecekte fotoğraf ağırlıklı uluslararası yarışmalar düzenleyeceklerini ifade etti. Şahin, bu projenin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli yatırımlarından biri olduğuna dikkat çekti.


DÜNYANIN ÖNEMLİ YATIRIMLARINDAN


Şahin, “Yap işlet devret modelini yürüten firma tarafından kurulacak AVM'ler yoldan geçen taşıt trafiğine yönelik her türlü hizmeti sağlayacak. Bunlardan biri Diliskelesi Mahallesi'ne kuruluyor. Burası sadece bir alışveriş mantığında da çalışmayacak" dedi. Şahin, köprünün D-100 karayolundaki trafik yoğunluğunu da azaltacağını, bunun Dilovalıların günlük yaşantısına olumlu etki yapacağını anlattı.


ARSA VE KONUT FİYATLARINI YÜKSELTTİ


Dilovası Diliskelesi Mahallesi'nde yaşayan Abdülhamit Segman da böyle tarihi bir projeyi hayata geçirenlere minnettar olduklarını dile getirdi. Köprünün, bölge halkına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Segman, “Bu köprü için kim ne diyebilir? Bunu anlatmaya gerek var mı? Bu bir eserdir, tarihtir. Eskiden Yalova'ya bir saatte gidiyordun, şimdi birkaç dakikada Yalova'dasın. Bundan daha iyi bir şey olabilir mi? 6-7 yıl öncesine kadar burada dönümü 5-6 bin liraya kimse arsa almıyordu, şimdi oldu 100 bin lira. Köprü yapılmasaydı bu bölge 20 yıl daha aynı olacaktı" diye konuştu.



Yeni Şafak


Geri Dön