29 / 04 / 2024

Köyünü Yaşat projesi

Köyünü Yaşat projesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından hayata geçirilen “Köyünü Yaşat” projesi AKG Gazbeton’un ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. Proje kapsamında, üniversite öğrencileri arasında yapılan yarışma sonuçlandı.

Mimarlık öğrencileri Bilecik'te bina onarıyor!

Birçok üniversitenin mimarlık bölümü öğrencileri "Köyünü Yaşat Projesi" kapsamında yaz tatillerini çalışarak geçiriyor.

Gölbaşı'nda Köyünü Yaşat projesi için mimarlık öğrencileri çalışıyor!

Mimar Sinan Üniversitesi tarafından başlatılan “Köyünü Yaşat Projesi” Gölpazarı'nı ihya etti. İlçeye gelen mimarlık öğrencileri, yıpranmış pencere, kapı ve sıvaları sökerek, kullanılabilecek hale dönüştürüyor.

Mimarlık öğrencileri Köyünü Yaşat projesi için buluştu!

Mimar Sinan Üniversitesi tarafından başlatılan “Köyünü Yaşat Projesi” Gölpazarı'nı ihya etti. İlçeye gelen mimarlık öğrencileri, yıpranmış pencere, kapı ve sıvaları sökerek, kullanılabilecek hale dönüştürüyor.

KİPTAŞ Cadde Bakırköy'ün temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Cadde Bakırköy projesinin temeli atıldı. 96 adet konutun yer aldığı Cadde Bakırköy projesinde 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konutlar yer alıyor.

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Batıyakası Köy ön talep topluyor! Emlak Konut GYO'dan Zekeriyaköy'e 164 yeni konut geliyor! 

Batıyakası Köy projesinde ön talep süreci başladı. Emlak Konut GYO ve Yıldızlar Grup imzasıyla hayata geçirilen projede 164 konut bulunuyor. İşte Batıyakası Köy projesi ile ilgili merak edilenler...

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri belli oldu! O rakam açıklandı!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değerini açıkladı. Peki Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Tek-Art İnşaat Antalya'daki Club Zigana Tatil Köyü'nü satıyor! 

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde bulunan Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 520 bin Euro'ya Aydın Ünlüer Turizm Gıda Tic. Ve San. A.Ş.'ye satıyor. 

Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün değeri belli oldu!

Alarko GYO Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün değeri belli oldu. Peki,  Alarko GYO Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün değeri ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

Büyük Uzunlar İnşaat Maltepe projesi nerede?

Büyük Uzunlar İnşaat Maltepe projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Büyük Uzunlar İnşaat Maltepe projesi nerede sorusunun yanıtı ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Büyük Uzunlar İnşaat Maltepe projesi fiyat!

Büyük Uzunlar İnşaat Maltepe projesi fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte Büyük Uzunlar İnşaat Maltepe projesi fiyat bilgisi ve proje detayları...

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Kağıthane Meydanı açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da mahalle kültürünün yaşatılacağı mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi.

Köyünü Yaşat projesi Haberi

Köyünü Yaşat projesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından hayata geçirilen “Köyünü Yaşat” projesi AKG Gazbeton’un ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. Proje kapsamında, üniversite öğrencileri arasında yapılan Bisiklet Kulübü AKG Gazbeton Yüzey Tasarım Yarışması da sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri ise 26 Ekim 2015’te düzenlenen törenle verildi.


Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Tongurlar Köyü’nde hayata geçirdiği “Köyünü Yaşat” projesinin ana sponsorluğunu üstlendi. Proje; bir köyü sanat ve mimarlık öğrencileri ile yeniden ele alarak köy yaşamı için yeni bir model oluşturmayı, mimari koruma yöntemleri kadar köyün gelişimine katkıda bulunacak aktörleri bir araya getirmeyi, sanatçıların da bu konuda düşüncelerini ve işlerini ortaya koyması hedefiyle, köydeki yapıların yenilenmesinde AKG Gazbeton ürünleri kullanılmasıyla gerçekleştirildi.


Yeni bir kırsal kalkınma...