26 / 07 / 2024

Bitcoin son 4 ayın en büyük düşüşünü yaşıyor!

Bitcoin son 4 ayın en büyük düşüşünü yaşıyor!

ABD siyasetindeki belirsizlikler ile birlikte Bitcoin 4 ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirdiği kaydedildi. Bitcoin yüzde 6 civarında kayıpla 54 bin 991 dolara kadar gerilemiş oldu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasıyla başlayan belirsizliklerden sonra başlayan düşüş eğilimini de sürdürdüğü ifade edildi. Buna göre, ABD’deki başkanlık seçimlerine yönelik belirsizlikler de kripto varlıklarda satış baskısı yarattı.  Bitcoin fiyatları da 4 ayın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

dunya.com'da yer alan içeriğe göre; Bitcoin yüzde 6 civarında kayıpla 54 bin 991 dolara kadar geriledi. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da yüzde 8 düşüş ile birlikte 2,891 dolara kadar gerilemenin ardından şu sıralarda 2926,70 dolar seviyesinde bulunduğu da belirtildi.

Bitcoin son 4 ayın en büyük düşüşünü yaşıyor!

Öte yandan ise, Ağustos ayında Bitcoin en yüksek seviyesine ulaşabilir. Standard Chartered Bank'ın döviz ve dijital varlık araştırma başkanı Geoffrey Kendrick, Bitcoin fiyatının Ağustos ayında yeni bir rekor seviyeye ulaşabileceğini ve Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine kadar 100 bin dolara çıkabileceğini de ifade etti. Salı günü yaptığı açıklamada Kendrick, "Bitcoin'in Ağustos ayında yeni bir rekor seviyeye ulaşması muhtemel, ardından ABD seçim gününe kadar 100.000 dolar olabilir." dedi. 

Buna göre, Kendrick'in tahmini, Joe Biden'ın ABD başkanlık seçim yarışında kalmasına dayanıyor. Piyasa bu senaryonun Donald Trump'ın zaferine yol açacağını düşünüyor. Standard Chartered analisti, Trump'ı "Bitcoin-pozitif" olarak nitelendiriyor ve eski başkanın seçim şansları ile Bitcoin fiyatı arasında olumlu bir ilişki olduğunu ifade ediyor. Kendrick, "Buradaki mantık hem düzenlemelerin hem de madenciliğin Trump yönetiminde daha olumlu değerlendirileceği yönünde." diye konuştu.

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Uzman isim yatırımcıları uyardı! Dolar, borsa ve kripto para yatırımcısı batıyor! Arsa-tarla yatırımı yapanlar kazanıyor

Selçuk Geçer altını çizerek uyardı! Parasını buna yatıran pişman olacak!

Bitcoin yine tarihi zirveye doğru ilerliyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön