03 / 05 / 2024

Kozan imar 2015

Kozan imar 2015

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ün, ilçedeki mimarlar, müteahhitler ve inşaat mühendisleri ile değerlendirme toplantısı yaptığı bildirildi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Doğuş GYO'dan Maslak ve çevresi uygulama imar planı hakkında açıklama! 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA (güncelleme) 1/100 ölçekli Maslak ve çevresi uygulama imar planı davasının istinaf talebi reddedildi...

Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor!

2015'te açılan Venüs Termal Butik Otel "ruhsat sorunu" nedeniyle kapatıldı. Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor.

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler'in Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi. Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıya çıktı..

Kozan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Kozan Belediye Meclisi’nin 2016 yılının faaliyet raporları görüşüldü ve 2017 yılında hedefleri ortaya konuldu. Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerin seçti.

Adana'da FETÖ'ye imar rantı mı sağlandı?

Büyükşehir ve Kozan Belediye Meclisi’nin FETÖ’den tutuklanan zanlılar için imar değişiklikleri yaparak rant sağlamalarına olanak tanıdığı ileri sürüldü. Savcılık, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Adana Kozan'da imar değişikliğiyle ilgili açıklama!

Adana Kozan'da imara açılan bölgelerin tekrardan imara kapatıldığı yönünde çıkan haberler, Kozan Belediyesi tarafından yalanlandı.

İBB Meclisi 12 projeye imar affı uyguladı!

2015 yılında İBB Meclisi'nin aldığı karar sonrasında gizli imar affı; otel, hastane ve okulları ilgilendiren plan paftalarına 1 yıl boyunca işlendi. CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “1 yıl içinde en az 12 proje için imar affı uygulandı." dedi.

Ceyhan Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 13 Şubat 2015 tarih ve 69 sayılı karar ile onaylanan söz konusu planlama alanının 1/1000’lik uygulama imar planı değişikliği görüşülerek oy birliğile Büyükşehir belediye meclisine gönderildi.

Adana Kozan'da nazım imar planının 5 etabı bitti!

Adana'nın Kozan ilçesi; tarihi kalelerini, manastırlarını, konaklarını, hamamlarını ve daha birçok özelliğini dünya turizmine kazandırabilmek için Hükümetin 1 yıllık eylem planı içerisinde bulunan 'Kadim Şehirler' projesinde pilot bölge olmak istiyor.

Isparta Belediye Meclisi'nde imar komisyonu raporları görüşüldü!

Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantıları 2015 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ile sona erdi. Meclis toplantısında imar komisyonu raporlarının görüşülmesinin ardından 2015 yılı faaliyet raporu görüşmelerine geçildi.

Adana Kozan'da İmar Mevzuatı Eğitimi tamamlandı!

Adana Kozan Belediyesi'nin Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında, meclis üyeleri ve İmar-Şehircilik Müdürlüğü personeli için düzenlediği 'İmar Mevzuatı Eğitimi' tamamlandı.

Musa Öztürk: Kozan Nazım İmar Planı’nın 5 etabı bitirildi!

6 Etap olarak hazırlanan Kozan Nazım İmar Planı’nın 5 etabının bitirildiğine dikkat çeken Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, yürürlükteki Yeni Büyükşehir Yasasının tüm olumsuzluklarına rağmen verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi.

Kozan imar 2015 Haberi

Kozan imar 2015



Kozan Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kozan Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda ilçenin yeni hazırlanan 1/5000'lik Nazım İmar Planı ve buna bağlı gelişmeler görüşüldü.


Başkan Musa Öztürk, her zaman diyalogdan yana olduklarını vurgulayarak, Kozan'ın imar planını 1 buçuk yıl gibi kısa bir sürede hazırladıklarını hatırlattı.


Başkan Öztürk şunları kaydetti:


"5 Yılda bitirilemez denilen 1/5000 ölçekli nazım imar planını 1,5 yılda tamamlayarak inşaat izinlerini vermeye başladık. Yaşanabilir bir Kozan için herkes elini taşını altına koymalıdır. Birlik ve uyum içinde hareket edersek inanıyorum ki imar başta olmak üzere tüm sorunların üstesinden gelebiliriz. Belediyenin durumu ortada, kıt kanaat kaynaklar ile ilçemiz için azim ve sabırla çalışıyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi Yeni Büyükşehir Yasası'nın sıkıntılarını bizim gibi küçük belediyeler daha fazla hissediyor. Ancak,...