28 / 04 / 2024

kozanda atıkları geri dönüşümle kazandırma çalışmaları

kozanda atıkları geri dönüşümle kazandırma çalışmaları

İlçedeki atıkları geri dönüşüme kazandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Kozan Belediyesi Çevre Mühendisi Saycan Say: “Başkanımızın talimatları doğrultusunda Kozan’da ambalaj atıklarının geri dönüşümü çalışmalarına hızla devam etmekteyiz." dedi...

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Herkes risk altında! Bunu yapmak artık zorunlu oldu

Teknolojinin ilerlemesi ile sağlığımızda tehlike altına giriyor. Evlerimizde kullandığımız ve işimiz bitince birer atığa dönüşen atıkların, Resmi Gazete’de yayınlanan ve artık yasal olarak senede bir kez imalatçı firmanın bu atıkları geri alım kampanyası yapması zorunlu hale geldi

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hurdasan Atık Geri Kazanım İnşaat Ve Nakliyat Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hurdasan Atık Geri Kazanım İnşaat Ve Nakliyat Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kamışlı tarafından kuruldu.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Atıknakit Geri Dönüşüm Limited Şirketi kuruldu!

Atıknakit Geri Dönüşüm Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Bağcılar'da Ömer Faruk Akdağ ve Furkan Esad Köroğlu ortaklığında kuruldu. 

Sultangazi Atışalanı Geri Dönüşüm Parselasyon Planı askıda!

Sultangazi ilçesi, Atışalanı Mahallesi 1 pafta 1-2-3 parselleri içeren Geri Dönüşüm Parselasyon Planı bugün askıya çıktı..

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Meram'daki inşaat atıkları geri dönüştürülüyor!

Konya Meram'da gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarında yıkılan binaların molozları kum ve çakıla dönüştürülüyor.

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

kozanda atıkları geri dönüşümle kazandırma çalışmaları Haberi

kozanda atıkları geri dönüşümle kazandırma çalışmaları


Adana Kozan Belediyesi, Gül-Ak Firması ve Kozan Kent Konseyi iş birliği ile başlatılan ambalaj atığı geri dönüşüm çalışması devam ediyor. 


İlçedeki atıkları geri dönüşüme kazandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Kozan Belediyesi Çevre Mühendisi Saycan Say: “Başkanımızın talimatları doğrultusunda Kozan’da ambalaj atıklarının geri dönüşümü çalışmalarına hızla devam etmekteyiz. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde yüksekokul da dahil olmak üzere okullarımıza bin adet iç mekan kutusu dağıttık. Ayrıca GÜL-AK Firması Çevre Mühendisi Seçil Öztekin ile beraber 11 okulumuzda yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye ambalaj atığının geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili seminer verdik.” dedi.


Yıl içerisinde okulların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışmalarını da anlatan Say, “İlçemizde hastanelere, sağlık ocaklarına, eczanelere, bankalara, ticaret odası, belediye, ilçe milli eğitim gibi kamu kuruluşlarına da iç mekan...