06 / 05 / 2024

Herkes risk altında! Bunu yapmak artık zorunlu oldu

Herkes risk altında! Bunu yapmak artık zorunlu oldu

Teknolojinin ilerlemesi ile sağlığımızda tehlike altına giriyor. Evlerimizde kullandığımız ve işimiz bitince birer atığa dönüşen atıkların, Resmi Gazete’de yayınlanan ve artık yasal olarak senede bir kez imalatçı firmanın bu atıkları geri alım kampanyası yapması zorunlu hale geldi



Diğitaj iletişim araçlarının had safhada ve  digital yoğunlukla, teknoloji araçlarının kullanımı zirve noktaya çıktı. Dolayısı ile kullanılan bu ürünler her yenisinin çıkması ve insanların eskiyi bırakıp yeni ürünlere meyletmesi eski ürünlerin diğital yada elektronik atık olarak çöp haline geliyor. Uzmanlarının da uyarı yaptığı ve sağlık açısından oldukça tehlikeli olan bu atıklar, artık geri dönüşüm yoluyla tüketici ile yeniden buluşuyor. Bu sayede eski ürün değil yeni ürün kullanımıda hem verim hem de sağlık açısından ön plana çıkıyor. 

Herkes risk altında! Bunu yapmak artık zorunlu oldu
Posta gazetesinden İpek Alemdar Göde'nin haberine göre, İnsan sağlığı ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmak amacıyla elektrikli ve elektronik atık ürünlerin geri dönüşümüne ilişkin Resmi Gazete’de yeni bir yönetmelik yayınlandı. Yönetmelikte üreticilerin senede en az bir kez geri alım kampanyası düzenlemesi zorunlu hale geldi.  Yeni düzenleme ile hayata geçirilen kampanyalar kapsamında tüketiciler atık ürünler karşılığında daha uygun fiyatlara yeni elektronik ürünlere ulaşma imkanı sahibi olacaklar.


Geri Dön