04 / 05 / 2024

kraliyet kulesi cidde

kraliyet kulesi cidde

Kraliyet Kulesi 1000 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olacak, projede dünyada ilk kez 3 katlı asansör kullanılacak

Cidde Kulesi uzunluğuyla rekor kıracak!

Suudi Arabistan’da inşa edilen Cidde Kulesi 1 kilometre uzunluğu ile rekor kıracak. Kule için 1.2 milyar dolar fon ayrıldı...

1 kilometrelik Cidde Kulesi dünyanın en uzunu olacak!

Suudi Arabistan dünyanın en uzun binasını inşa etmek için kolları sıvadı. Dünya rekorunu kıracak Cidde Kulesi tam 1 kilometre uzunluğunda olacak.

Cidde Kulesi'nin inşaatı 2020'de başlayacak!

Suudi Arabistan'da 2020 yılında inşa edilecek Cidde Kulesi'nin animasyon görüntüleri ortaya çıktı. Kule Dubai'deki Burç Halife kulesinden yaklaşık 170 metre daha uzun olacak .

Antalya EXPO Kulesi'nin temeli Haziran ortasında atılacak!

100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyledi...

Cidde'de 1 kilometrelik gökdelen inşa ediliyor!

Cidde'de inşa edilen Kingdom Tower 1 kilometrelik yüksekliğiyle Burç Halife'nin rekorunu kıracak. İnşaat 2018'de bitecek. Dünyanın en yüksek binası olma özelliği taşıyan Dubai'deki Burç Halife'nin rekoru kırılmak üzere.

Antalya EXPO Kulesi'nin ihalesi yapıldı!

EXPO 2016 Antalya’nın kalıcı simgelerinden biri olan 100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyl

Antalya EXPO Kulesi Şubat 2016'da tamamlanacak!

Expo 2016 Antalya’nın kalıcı simgelerinden biri olan 100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyledi.

Sea Pearl projesini Kraliyet’e tanıttı!

Kuzu Grup’un İstanbul Ataköy’de inşa ettiği Sea Pearl projesi, İngiltere, Ürdün ve Suudi Arabistan’ın kraliyet ailelerinin biraraya geldiği geleneksel BMG Polo yarışmasının ana sponsorlarından biriydi...

Cengiz Ergün Saat Kulesi Meydanı'nı inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kırkağaç ilçe ziyaretleri kapsamında, Büyükşehir’e devrolan Saat Kulesi Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Cengiz Ergün, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı

1999 yılında Galata Kulesi'ne milenyum restorasyonu!

1999 yılında Galata Kulesi'nde oluşan çatlaklar aslına uygun bir malzemeyle Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecekmiş. En son 1967 yılında restore edilen tarihi kulenin restorasyonu 200 milyar liraya mal olacakmış.

1998 yılında Türkiye'nin en yüksek kulesi Beylikdüzü'nde yükseliyormuş!

1998 yılında Türkiye'nin en yüksek kulesi Beylikdüzü'nde yükseliyormuş. Tamamlandığında 236 metreye ulaşacak olan kule, dünyanın 10'uncu en yüksek kulesi olacakmış ve 30 milyon dolara mal olacakmış.

Sinop'ta tarihi saat kulesi tamir edildi!

SİNOP'TA yaklaşık 8 aydır çalışmayan şehrin sembollerinden olan saat kulesi, tamir edildi. 1939 yılında dönemin belediye başkanlığı tarafından yaptırılan tarihi saat kulesi, 8 ay önce arıza yapmıştı.

1995 yılında Kız Kulesi turizme kazandırılacakmış!

1995 yılında tarihi Kız Kulesi profesyonel işletme anlayışıyla turizme kazandırılacakmış. Turizm amaçlı bir işletme haline getirilecek Kız Kulesi'nde dinlenme yerleri, kafe ve satış üniteleri oluşturulacakmış.

kraliyet kulesi cidde Haberi

kraliyet kulesi cidde


Dünyadaki en yüksek 10 binanın 8’inde Otis’in çalıştığım belirten Bora Gülan, halen proje çalışmaları devam eden Sudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak dünyanın en yüksek binası olması planlanan Kraliyet Kulesi (Kingdom Tower) için teklif verdiklerini belirtti. 1.000 metrelik yüksekliğiyle Dubai’deki 828 metrelik ‘Burj Khalifa’yi geride bırakacak ‘Kraliyet Kulesi’, Cidde’nin kuzeyinde yaklaşık 5,3 milyon metrekare alana inşa edilecek Kraliyet Şehri’nin ilk aşaması ve merkezi olacak.

1.000 metrelik yükseklikte dikey trafiğin sağlanmasının önemine işaret eden Gülan bu yüzden ilk kez 3 katlı asansör modelini kullanacağız dedi. Gülan Türkiye’de de Levent’de yapılan bir proje için de çift katlı asansör uygulaması yapacaklarını ifade etti.


Yönlendirme yapacak reklam da alacak


 Bu yeni nesil asansörler insan hayatını nasıl etkileyecek?

-Enerji tasarrufu sağlayan, daha konforlu sistemlerin dışında, daha hızlı binaların düşey trafiğini en iyi...