06 / 07 / 2024

kraliyet sarayı Buckingham onarılacakmı

kraliyet sarayı Buckingham onarılacakmı

İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, başta Buckingham Sarayı olmak üzere kraliyet ailesine ait konutların durumlarının kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi. Komisyon, konutların yüzde 40'ının onarıma ihtiyacı olduğunu belirtti...

Katar Emiri Yalova'da saray inşa ettiriyor!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesinin Kanal İstanbul güzergahında arazi satın almasından sonra Kraliyet Ailesi'nin Yalova'da saray yaptırdığı öğrenildi. Türk inşaat firması, 10 bin metrekarelik alana inşa edilen sarayın yüzde 75'inin tamamlandığı açıkladı. 

Gülper Özdemir Regent Crescent Sarayı'nın reklam yüzü oldu!

Sen Anlat Karadeniz dizisinin oyuncusu Gülper Özdemir Londra'daki Kraliyet ailesine ait olan Regent Crescent sarayının reklam yüzü oldu.

Buckingham Sarayı’na komşu lüks malikane satışa çıktı!

İngiltere Kraliçesi'nin konutu Buckingham Sarayı’nın karşısındaki bir malikane satışa çıkarıldı. Ultra lüks eve zenginlerden ilgi var. 

Prens Harry ile Meghan Markle Kensington Sarayı'na taşınacak!

Kraliyet ailesinin son bekar ismi Prens Harry sonunda aradığı aşkı Suits dizisinin yıldızı Meghan Markle'de buldu. İkili yakın zamanda Kensington Sarayı'na taşınacak.

Buckingham Sarayı'nın restorasyon bütçesi 369 milyon sterlin!

Buckingham Sarayı'nın 369 milyon sterlinlik bir bütçeyle 10 yıl boyunca restore edileceği açıklandı.

İşveç Kraliyet Sarayı mültecilerin kullanımına açılacak!

İsveç Kralı Carl Gustaf "yaratıcı önerilere" açık olduğunu belirterek, kullanılmayan kraliyet taşınmazlarının mültecilerin konaklanması için kullanılabileceğini açıkladı.

Ant Yapı, Buckingham Sarayı’na komşu proje yapacak!

Ant Yapı’nın yeni imzaladığı sözleşmeler arasında bir de Londra projesi bulunuyor. Londra’da ilk kez iş yapacak olan şirket, Buckingham Sarayı’na komşu ‘super prime’ bir konut projesine imzasını atacak.

Kraliyet’ten kiralık daire!

İngiltere Kralı 8’inci Henry tarafından 16’ıncı yüzyılda yaptırılan Saint James Sarayı’nın surları içerisinde yer alan Kraliyet Ailesi’ne ait iki daire aylık 20 bin sterline kiralanıyor.

Buckingham Sarayı 630 milyon TL'ye restore edilecek!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, ikamet ettiği Buckingham Sarayı 630 milyon liralık maliyetle restore edilecek. Sarayda çok sayıda taş blok yerinden kaldırılacak ve sarayın eskimiş su ve elektrik tesisatları da tümüyle yenilenecek.

İngiltere Buckingham Sarayı restore ediliyor!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ikamet ettiği Buckingham Sarayı'nda, yaklaşık 10 yıl sürecek restorasyon başlıyor.Saray’ın restorasyon maliyeti 150 milyon sterline (yaklaşık 630 milyon TL) mal olacak.

Katar kraliyet ailesinin Londra’da yapacağı saraya izin çıkmadı!

Katar kraliyet ailesinin Londra’da yapacağı saraya, belediye memuru Matthew Rees, kent planlamasına uygun olmadığı gerekçesiyle onay vermedi.Katar kraliyet ailesinin İngiltere’nin başkenti Londra’da saray yapma planı belediye memuruna takıldı.

Buckingham Sarayı'na bakımsızlık eleştirisi yapılıyor!

İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, başta Buckingham Sarayı olmak üzere kraliyet ailesine ait konutların durumlarının kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi. Komisyon, konutların yüzde 40'ının onarıma ihtiyacı olduğunu belirtti...

Buckingham Sarayı ve Windsor Şatosu için 50 milyon sterlin harcanacak!

İngiltere Kraliyet Ailesi, Buckingham Sarayı ve Windsor Şatosu’nun tadilatı için 50 milyon sterlin harcayacak. Saray duvarlarında kanserojen bir madde olan abbest oluşması ve çatıdan su sızması, tadilatı gerekli kıldı

kraliyet sarayı Buckingham onarılacakmı Haberi

kraliyet sarayı Buckingham onarılacakmı


İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, kraliyete ait konutların kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi.


İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, başta Buckingham Sarayı olmak üzere kraliyet ailesine ait konutların durumlarının kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi.  


Komisyondan yapılan açıklamada, kraliyete ait konutların üçte birinden fazlasının bakımsız ve tamire ihtiyacı olduğu belirtildi. Komisyon başkanı milletvekili Margaret Hodge raporda, "Kraliyete ait konutların yüzde 40'ının onarıma ihtiyacı var. Buckingham Sarayındaki ısıtıcı kazanlar 60 yıldır değiştirilmedi. Windsor Kalesinin yatak odaklarında sorunlar var ve Kraliyet Resim Galerisi'nin tavanı akıyor" ifadelerini kullandı. 


Raporda, konutların bakımı için Buckingham Sarayı'nın Kraliçe 2. Elizabeth sarayda olmadığı zaman daha fazla ziyarete açılması, böylece daha fazla para kazanılması gerektiği tavsiyesinde de bulunuldu.   


Komisyon raporunda ayrıca, 2012- 2013 yıllarında vergi mükelleflerinden kraliyete aktarılan miktarın...