03 / 05 / 2024

kredi alırken sigorta

kredi alırken sigorta

Kredi kuruluşları, kredi verirken birtakım sigortaların yapılmasını talep ediyor. Peki kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar nelerdir, detayları haberimizde...

Konut kredisi alırken gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi, ev satın almak isteyen kişilere sağlanan maddi destek fırsatıdır. Bu kredi, belirli değerlendirmeler sonucunda belirlenir ve bireylere hak tanınır. Peki konut kredisi alırken hangi evraklar gereklidir ve en önemli evraklar nelerdir? İşte konut kredisi ile ilgili bilgiler...

Ev alırken dolandırılmamak için bunlara dikkat edin!

Türkiye’de ev alma hayali, 'hayali evlere' para kaptırmaya neden olabiliyor. Kredi çekerek borca giren ve mağdur olan binlerce kişi bulunuyor. Peki ev alırken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli? Avukat Mustafa Güneş yanıtladı...

Emekliler dikkat! Kredi kullanırken maaşınızdan çekilmesi izni vermeyin!

TÜDEF Genel Başkanı Koçal emeklilerin,kredi kullanırken,ödeyememeleri halinde maaşlarına el konulabileceğine dair muvafakat verebildiklerini belirterek, maaşlarının tümüne haciz konulmaması için muvafakat evrakını imzalamamaları gerektiğini bildirdi.

Konut alırken faizsiz sistemle 300 bin TL cepte kalıyor! 

Konut alırken, bankalara başvuran vatandaşlar yüksek faizler sebebiyle uzun süre borçlu hale geliyor. Mevcut durumda bankalar, 300 bin TL kredi, aylık 3 bin 500 TL ödeme için tüketiciden 645 bin TL ödeme istiyor, faizsiz sistemde ise rakam 340 bin TL oluyor...

Ev satın alırken dikkat edilecekler!

Konut kredi faizlerinin düşmesi ve verilen teşvikler konut sahibi olmayı kolaylaştırdı. Peki ev satın alırken dikkat edilmesi gerekenler neledir?

Ev alırken dikkat etmeniz gereken 4 detay!

Kredi faizlerinin düştüğü bu dönemde konut alımları da hızlandı. Peki ev alırken nelere dikkat etmek gerekir. İşte yeni bir ev alırken dikkat etmeniz gereken 4 detay...

Ev alırken dikkat etmeniz gereken 5 püf nokta!

Kredi faizlerinin yüzde 1'in altına düştüğü bu dönemde konut alımları hızlandı. Ev alırken ise dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor.

Senetle ev alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Konutta kredi faiz oranlarının yükselmesi senetli satışları da patlattı. Senetle ev alırken faiz yükünden kurtulsanız da mağdur olmamak için dikkat etmeniz gereken noktalar var...

16 maddede yeni ev alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Herkes evi olsun ister. Biriktirdiği para ya da çektiği kredi ile ev almak için yola çıkar. Ancak ev alırken dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var. İşte 16 maddede yeni ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Devremülk alırken dikkat edilecek 10 nokta!

Devremülk alırken ve aldıktan sonraki süreçlerde herhangi bir sorun yaşamamak için nelere dikkat edilmeli? İşte devremülk alırken dikkat edilecek 10 nokta..

Konut kredisi alırken yaptırılması gereken sigortalar neler?

Ev almak isteyenlerin başvurduğu en yaygın sistem olarak karşımıza çıkan konut kredileri ile ev almak istediğimizde yaptırmanız gereken bazı sigortalar bulunuyor. Peki, Konut kredisi alırken hangi sigortaları yaptırmalısınız?

Ankaralılar konut alırken konfora önem veriyor!

Ankaralıların konut alırken genellikle rahat nefes alabilecekleri yerleri tercih ettiğini söyleyen Wind Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Gelgeç, “Ev, Ankaralılar için sadece ihtiyaç değil onlar için bir yaşam alanıdır” dedi.

Arsa alırken dikkat edilmesi gereken hususlar!

Oluşum Gazetesi köşe yazarı olan ve Avukat Fevziye Karaer bugünkü yazısında ''Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?'' sorunu yanıtladı. Karaer, yazısında yatırımcılara önerilerde bulundu.

kredi alırken sigorta Haberi

kredi alırken sigorta

Kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar nelerdir?

Bankalardan konut kredisi için başvuru yaparken birtakım belgeler ve sigortalar isteniyor. İstenen belgelerin ve sigortaların sağlanması durumunda banka başvuru onaylıyor. Peki kredi kuruluşlarından kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar nelerdir?


Kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar nelerdir sorusunu zorunlu olan sigortalar ve isteğe bağlı sigortalar olarak iki grup altında yanıtlayabiliriz.


* Zorunlu sigorta

- DASK, zorunlu deprem sigortası. Konut kredisi alırken yaptırılacak DASK sigortasının primi evin bulduğu bölgeye ve evin özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.


* İsteğe bağlı sigortalar

- Ev sigortası, binanın muhtemel zararlara karşı sigortalanmasıdır.

- Hayat sigortası, kredi ödemelerini garanti etmek amacıyla yapılan sigortadır; Hayat sigortası ve ev sigortası için primler ise şirketten şirkete değişebilmektedir.




Işıl Seren...